PIZZA GLUTÉNMENTESEN NUTRIFREE MISCELA PIÚ LISZTKEVERÉKBŐL

PIZZA GLUTÉNMENTESEN NUTRIFREE MISCELA PIÚ LISZTKEVERÉKBŐL
Tags: , , , , ,

Megosztás

Pizza gluténmentesen Nutrifree Miscela Piú lisztkeverékből

Hozzávalók 1 db 36 cm átmérőjű pizzához vagy 38 x 24 cm tepsihez:


Fantasztikusan finom pizza sült a Nutrifree lisztjéből. A közepe igazi vékony tésztás, míg a széle kívül ropogós, belül puha, foszlós, nagyon finom kenyértészta. A pizzatészta glutén-, tej- és tojásmentes.


gluténmentes pizza Nutrifree lisztkeverékből

Pizzatészta hozzávalói:

250 g Nutrifree
5 g élesztő
10 g cukor
3 csipet só
210 g víz
10 g oliva olaj

Pizza szósz hozzávalói:

25 g oliva olaj
50 g vöröshagyma
2 g só
2 g fokhagyma ( 1 gerezd )
5 g kristálycukor
2 csipet oregano
1 g bazsalikom
150 g paradicsom sűrítmény ( passata di pomodoro )


A pizzaszósz elkészítése:

A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. Az olajat lábasban felmelegítjük, hozzáadjuk a vöröshagymát és üvegesre pároljuk. Beletesszük a fokhagymát, a bazsalikomot, az oreganot, a paradicsom sűrítményt és a cukrot. Összefőzzük, kb. 5 perc után elkészült.

A pizzatészta elkészítése:

A sütőt alsó-felső sütési módozatban 50 fokra előmelegítjük.

A keverőtálba először a száraz hozzávalókat tegyük, majd az olajat. Indítsuk el a keverőlapátot és folyamatos keverés mellett öntsük hozzá a langyos vizet. 5-8 perc alatt közepes sebességen alaposan összekeverjük a hozzávalókat.

Vékonyan olajozott sütőpapírra fordítjuk a tésztát. Olajos kézzel vagy gumikesztyűt húzva pár mozdulattal átgyúrjuk és gombóccá formáljuk, majd a pizzasütővel megegyező méretűre nyomkodjuk kézzel. A közepét vékonyabbra ( 2-3 mm ), a széleit vastagabbra hagyva.

A papírral együtt helyezzük a pizzasütő lapra vagy egy alacsony falú tepsibe, majd alsó-felső sütési módozaton a 45-50 fokra előmelegített sütőben hólyagosra kelesztjük. ( nekem ez 30 perc volt )





Süssük elő a tésztát.

A kelesztés után kivesszük a sütőből, majd beállítjuk a sütőt 230 fok hőlégkeverésre. Ha elérte a megfelelő hőfokot, betesszük a tésztát és elősütjük, amíg nagyon enyhe színt nem kap. Nekem ez 10-12 perc volt.





Ezt követően pizza szósszal megkenjük, a feltéteket rátesszük, majd a sütőben 240 fokon hőlégkeverés- felső sütés funkción a sajtot ráolvasztjuk.