GLUTÉNMENTES KENYÉR NUTRIFREE MISCELA PIÚ LISZTKEVERÉKBŐL

GLUTÉNMENTES KENYÉR NUTRIFREE MISCELA PIÚ LISZTKEVERÉKBŐL
Tags: , , , , ,

Megosztás

Gluténmentes kenyér Nutrifree Miscela Piu lisztkeverékből


gluténmentes kenyér Nutrifree Miscela Piú lisztkeverékből

Hozzávalók:

250 g Nutrifree Miscela Piú lisztkeverék
3 g porélesztő
10 g cukor
10 g olaj
210 g víz
3 csipet só


A sütőt alsó-felső sütési módozatban 50 fokra előmelegítjük és egy kisebb!! fém lábast vagy hőálló tálkát kb. 1 deci vízzel az aljába teszünk valamelyik sarokba eltolva. Ez a sütés végéig bent marad.

A keverőtálba először a száraz hozzávalókat tegyük, majd az olajat. Indítsuk el a keverőlapátot és folyamatos keverés mellett öntsük hozzá a langyos vizet. Dagasztógéppel 5-8 perc alatt közepes sebességen kidagasztjuk a tésztát. Ha kézi mixer spirálos dagasztókarját használjuk, úgy minimum 8-10 percig keverjük a tésztát.

Enyhén olajozott deszkára fordítjuk, gumi kesztyűben vagy olajozott kézzel gombóc vagy hosszúkás alakúra formázzuk attól függően, hogy milyen sütőformát használunk.

Sütőpapírral bélelt tűzálló üvegtálba tesszük. Használhatunk szilikon sütőformát is, azt nem kell kibélelni, mehet bele közvetlenül a tészta.





A tetejét bevágjuk, átkenjük olajjal a tetejét, hogy erőteljesebb barnás színe legyen sütés után.
45 percig kelesztjük az előmelegített sütőben, majd a tésztát bent hagyva, továbbra is alsó-felső sütési módozaton, feltekerjük a hőmérsékletet 200 fokra.  Miután elérte a kellő hőfokot onnantól számított 50 percig sütjük.
Se a kelesztés, se a sütés alatt NE nyissuk ki a sütő ajtaját, mert a tészta „megfázhat” és összeeshet!




A sütőből kivéve rácsra tesszük, a tetejét még tűzforrón minimális vízzel kenjük át ecset vagy virágokhoz használt kézi permetező segítségével. Így hagyjuk kihűlni és csak ezután vágjuk fel.