LINZER ÉS LINZERKOSÁRKA NUTRIFREE LISZTKEVERÉKBŐL GLUTÉN-, TEJ- ÉS TOJÁSMENTESEN

LINZER ÉS LINZERKOSÁRKA NUTRIFREE LISZTKEVERÉKBŐL GLUTÉN-, TEJ- ÉS TOJÁSMENTESEN
Tags: , , , , , , ,

Megosztás

Linzer és linzerkosárka Nutrifree lisztkeverékből glutén-, tej- és tojásmentesen






Hozzávalók:

300 g Nutrifree mix per Pasta frolla VAGY Nutrifree mix per Dolci
200 g puha tejmentes margarin / akinek nem okoz gondot vaj
100 g cukor
75 g víz

Összeállításhoz:

lekvár

Tálban az alapanyagokat egynemű tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagolva minimum 1 órát a hűtőben dermesztjük.




Lisztezett felületen 3-4 mm vastagra nyújtjuk, a tészta felületét is lisztezzük, hogy ne ragadjon hozzá a nyújtófa.

SÉF TIPP:

Próbáljunk minél gyorsabban dolgozni, mert ahogy a tészta és benne a zsiradék melegszik, úgy lesz nehezen kezelhető. Ilyenkor gyúrjuk össze újból és tegyük vissza a hűtőbe, amíg a zsiradék visszaszilárdul a tésztában, majd folytassuk tovább a munkát.




Ha linzer karikát készítünk:

Párosával köröket vágunk ki hullámos élű kiszúróval vagy üveg pohár szájával. A leeső darabokat újra összegyúrjuk, majd kinyújtjuk és újra karikákat szúrunk ki belőle, ezt addig folytatjuk, amíg teljesen el nem fogy a tészta.

Minden második karika közepét egy kisebb kiszúró segítségével eltávolítjuk. A tepsibe sütőpapírt teszünk, óvatosan ráhelyezzük a tésztát. Majd visszatesszük a hűtőbe, amíg felmelegítjük a sütőt.
190 fok, alsó-felső sütési módozaton 12 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, csak ezt követően töltsük be.

Ha linzerkosárkát készítünk:

Lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra kinyújtjuk. Kiszúróval köröket vágunk ki, amelyekkel a muffin formákat kibéleljük. Sütőpapírba kevés rizst vagy babot csomagolunk és a kosárkákba helyezzük, hogy megakadályozzuk sütés közben a felpúposodást. Visszatesszük a hűtőbe, amíg felmelegítjük a sütőt.
190 fok, alsó-felső sütési módozaton 12 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, csak ezt követően fordítsuk ki a muffin formából.



Tölthetjük ízesített vegán mascarpone krémmel, díszíthetjük gyümölccsel, de olajos magvakkal.

  • Mascarponét ízlés szerint cukorral, citrom és narancs reszelt héjával, kicsi rum vagy mandula aromával ízesítjük és a kosárkákba töltjük.
  • 500 g Mascarponét 100 g porcukorral habosra keverjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a vízgőz fölött megolvasztott 100 g 70%-os étcsokoládét.