RÁNTOTT PADLIZSÁN PARADICSOM SZÓSSZAL ÉS 3 FÉLE SAJTTAL

RÁNTOTT PADLIZSÁN PARADICSOM SZÓSSZAL ÉS 3 FÉLE SAJTTAL
Tags: ,

Megosztás

Rántott padlizsán paradicsom szósszal és 3 féle sajttal

Szósz:
100 g vörös hagyma
50 g olíva olaj
6 g ( 3 gerezd ) fokhagyma apróra vágva
1 g bazsalikom
1 g oregano
50 g barna cukor
3g só
1 g őrölt bors
chili
480 g hámozott egész paradicsomkonzerv

0.5 kg padlizsán
2 tojás
100 g burgonyapehely
50 g rizsliszt
3 dl étolaj
2 g só
50 g parmezán
200 g mozzarella
100 g félkemény ( reszelhető ) sajt

Olíva olajon a finomra vágott hagymát megfonnyasztjuk, majd a szósz összes többi alapanyagát is hozzáadjuk és krémleves sűrűségűre főzzük.
A padlizsánt meghámozzuk és 1 cm vastag karikára vágjuk.  A rizslisztet a sóval összekeverjük, majd ebbe a lisztbe, tojásba és burgonyapehelybe bepanírozzuk. Közepesen forró olajban mindkét oldalát egy másfél percig sütjük.
Lecsepegtetve tepsibe rétegezzük:

padlizsán-paradicsom szósz és a sajtok. Utolsó rétegként mozzarella kerüljön a padlizsánokra.

Sütőben 200 fokon 15-20 perc alatt  készre sütjük.
Fogyaszthatjuk húsétel köreteként, de magában is nagyon finom.