GENOVAI PISKÓTA GLUTÉNMENTESEN, NATIVA FOOD MIX AL TEFF DOLCI LISZTTEL

GENOVAI PISKÓTA GLUTÉNMENTESEN, NATIVA FOOD MIX AL TEFF DOLCI LISZTTEL
Tags: , , ,

Megosztás

Genovai piskóta Nativa Food Mix al TEFF DOLCI liszttel

 

 

 

120 g cukor
120 g TEFF süteményliszt
4 tojás ( 60-65 g / db L-es méretű )
1 g reszelt citromhéj
30 g olvasztott vaj

A tojásokat a cukorral összekeverjük, majd vízgőz fölött 50 fokosra melegítjük. Levesszük a vízgőzről és gép segítségével habosra keverjük, addig amíg a duplájára nem nő a térfogata. Apránként hozzászitáljuk a lisztet, beleforgatjuk, majd az olvasztott vajat és
a citromhéjat is hozzáadjuk és elkeverjük. 150 fokos sütőben alsó-felső sütéssel készre sütjük (tűpróba )


A szív alakú piskótában vaníliás cukros tejszínhab van eperrel.
A tortaformácskában sült piskóta tetején a saját recept alapján készült meggyes mákfagyi, friss eper és meggy, valamint tejszínhab van.