LÁNGOS MAGIC MILLS UNI MIX CIROK LISZTKEVERÉKBŐL GLUTÉN-, TEJ- ÉS TOJÁSMENTESEN

LÁNGOS MAGIC MILLS UNI MIX CIROK LISZTKEVERÉKBŐL GLUTÉN-, TEJ- ÉS TOJÁSMENTESEN
Tags: , , , , , , ,

Megosztás

Lángos Magic Mills Uni Mix cirok lisztkeverékből glutén-, tej- és tojásmentesen


Ez a recept csak és kizárólag a cirok lisztkeverékhez jó!

Más lisztkeverékekhez is van kidolgozott recept a blogon, a Schar mix B, a Nutrifree mix per pane, a Pennys liszthez, Lisztmix használjuk azokat!


A család egyik nagy kedvence: A LÁNGOS! Ez az én gluténmentes verzióm a cirok lisztkeverékből, ami még pluszban tej- és tojásmentes is.
Az általam kidolgozott receptben a sorrend eltér a megszokottól, először formázom, majd kelesztem, azért, hogy az eredmény legalább olyan jó, ha nem jobb legyen, mint a búzalisztből készült. Így egy nagyon puha, könnyed, levegős tésztát kapunk sütés után. Ez a technika a cirokliszt esetén is tökéletesen működött.

Lángos Magic Mills cirok lisztkeverékből glutén-, tej- és tojásmentesen


Hozzávalók 4 db normál méretű lángoshoz:

250 g Uni Mix cirok lisztkeverék
5 g porélesztő
5 g cukor ( elhagyható )
2 csipet só
8 g olaj
250 g langyos, kézmeleg víz

300 ml étolaj vagy zsír a sütéshez

A sütőt 45-50 fok alsó-felső sütési módozaton előmelegítjük. ( A sütőben csak keleszteni fogjuk a tésztát, a sütése bő zsiradékban történik! )

A hozzávalókat tálba mérjük, majd dagasztó géppel vagy kézi mixer dagasztókarjával közepes fokozaton 3 perc alatt homogén tésztává keverjük.

Olajjal vékonyan megkent sütőpapírra fordítjuk a tésztát. Pár mozdulattal átgyúrjuk, majd mérleg segítségével négy egyenlő részre osztjuk.

Gombócot formálunk és olajos kézzel 18 cm átmérőjű kör alakra nyomkodjuk.

A sütőpapírt a tészta mellett elvágjuk, így könnyebben kezelhető. Tepsire áttesszük, majd mehet az előmelegített sütőbe. 20 – 25 percig kelesztjük, amíg jól láthatóan kezd hólyagos lenni a tészta.

Séf Tipp:

Akinek gázsütője van vagy az elektromos sütőjéhez még nem használ analóg sütőhőmérőt ( szerintem, nagyon fontos, hogy legyen ) huzatmentes helyen, folpackkal letakarva kelessze szoba hőmérsékleten. Így a kelesztési idő hosszabb lehet, akár a duplája is.




A megkelt tésztát a papírral együtt felemelve a másik tenyerünkre fordítjuk, innentől kezdve könnyen megfogható akár két ujjal is és így tesszük óvatosan a 180 fokra melegített bő zsiradékba. Mindkét oldalát nagyon világos aranyszínűre sütjük.
Ha alacsonyabb hőfokon sül, megszívhatja magát zsiradékkal, ha magasabb a hőfok ( 190 fok fölött ) a tészta égett, keserű ízű lesz.

Rácsra szedve lecsepegtetjük és még melegen tálaljuk.




Tálalás:

Sóval, fokhagymával, tejföllel, reszelt sajttal kínálhatjuk.