DARAFELFÚJT GLUTÉNMENTESEN MAGIC MILLS CIROKDARÁBÓL

DARAFELFÚJT GLUTÉNMENTESEN MAGIC MILLS CIROKDARÁBÓL
Tags: , , , ,

Megosztás

Darafelfújt gluténmentesen Magic Mills cirokdarából

10 adag


Aki szereti a tejbegrízt, annak ez a desszert is be fog jönni. A rizskókot vagy más néven rizsfelfújtat szerintem mindenki ismeri. Na, de a DARAFELFÚJTAT?
Cirok darából készült és saját sárgabarack lekvárunkkal dobtuk fel, de mehet mellé gyümölcs vagy épp csokiöntet is. Hidegen vagy melegen is finom és egy tartalmasabb leves után megfelel második fogásnak is.
– glutén- és tejmentesen is elkészíthető
– lassú felszívódású, így akiknek figyelniük kell a szénhidrátokra számukra is jó lehet


Gluténmentes Cirokdara felfújt


Hozzávalók:

100 g Magic Mills cirokdara
100 g cukor vagy ennek megfelelő édesítő
500 g tej vagy növényi tej
3 db L-es méretű tojás
5 g vanília aroma
1-1 g narancs- és citromhéj reszelve

10 g vaj vagy növényi megfelelője a tepsi kikenéséhez
300 g lekvár a tálaláshoz


A tojásokat ketté választjuk.

A darát a tojások kivételével a többi hozzávalóval együtt sűrűre főzzük alacsony lángon folyamatos keverés mellet.

A tojássárgáját a forródarába keverjük. A fehérjéből habot verünk és ezt is a még forró masszába forgatjuk.
Kivajazott edénybe simítjuk és 120 fok alsó-felső sütési módozaton 50 percig sütjük.

Szoba hőmérsékletűre hűtve szeleteljük. Lekvárral, gyümölcsöntettel tálaljuk.

SÉF TIPP:

Fontos az alacsony hőfokon történő sütés, különben nagyon felemelkedik, így, ha kivesszük a sütőből, magába roskad.

Cirokdara felfújt