CSÁSZÁRMORZSA ÉS GOFRI GLUTÉNMENTESEN MAGIC MILLS CIROK FINOMLISZTBŐL

CSÁSZÁRMORZSA ÉS GOFRI GLUTÉNMENTESEN MAGIC MILLS CIROK FINOMLISZTBŐL
Tags: , , , , ,

Megosztás

Császármorzsa és Gofri gluténmentesen Magic Mills Cirok finomlisztből

5 adag


A cirok és a belőle készült liszt eredendően gluténmentes. A benne lévő keményítő lassan szívódik fel, ezért alacsony a glikémiás indexe ( 48 ), így akiknek figyelni kell a szénhidrátra, közülük is sokan tudják használni.

Gluténmentesen, lassú felszívódású lisztből is könnyen elkészíthető a császármorzsa vagy épp a gofri. Még csak drága lisztkeverék sem szükséges hozzá, mert a cirok finomlisztből is tökéletes lesz a végeredmény. Tekintsük ezt egy alaptésztának, amiből három különböző gluténmentes desszert is készülhet. Ha akarjuk lehet császármorzsa, de megsüthetjük gofrisütőben vagy amerikai palacsintának is.


Császármorzsa és gofri gluténmentesen cirok finomlisztből


Hozzávalók:

300 g cirok finomliszt
120 g kristálycukor vagy eritrit vagy ennek megfelelő édesítőszer
10 g vaníliás cukor vagy zéro vanilin cukor
3 db L-es méretű tojás ( kb. 180 – 200 g )
200 ml tej / növényi tej
1 g só
50 g vaj / növényi margarin
1 g citrom héj
2 g narancs héj
50 g mazsola


A gofri és a császármorzsa tésztájának elkészítése:

A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét tegyük a hűtőbe.
A sárgáját habverő segítségével a 120 g cukorral vagy eritrittel, a vaníliás cukorral és a tejjel keverjük ki. Spatulával forgassuk hozzá a ciroklisztet, a mazsolát, a sót, a reszelt citrom és narancshéjat. 

A tojásfehérjét verjük kemény habbá és óvatosan, a habot nem összetörve forgassuk a tésztamasszához.

Ezután attól függően, hogy mit szeretnénk készíteni folytatjuk a munkát.

Gofri:

Ha gofrit szeretnénk sütni, a tésztát a vajjal megkent gofrisütőbe adagoljuk és készre sütjük.

Fogyaszthatjuk porcukrosan vagy kevés juharsziruppal meglocsolva, gyümölccsel, tejszínhabbal vagy épp egy kis csokoládéval megcsorgatva.

Gofri gluténmentesen cirok finomlisztből


Császármorzsa:

Nagyméretű, legalább 28 cm átmérőjű, tapadásmentes serpenyőben a vajat felforrósítjuk és a tésztát beleöntjük. Folyamatosan fakanállal kevergetjük, közben rázogatjuk, amíg morzsalékos állagú nem lesz.

Juhar sziruppal, málna szörppel, lekvárral, vanília-, csoki-, karamell mártással, karamellizált almával kínálhatjuk.


Császármorzsa gluténmentesen cirok finomlisztből