RUMOS CSOKISZELET ( SPORTSZELET ) GLUTÉNMENTESEN

RUMOS CSOKISZELET ( SPORTSZELET ) GLUTÉNMENTESEN
Tags: , , , , ,

Megosztás

Rumos csokiszelet ( Sportszelet ) gluténmentesen

8-10 db


Igazi, a gyerekkoromat idéző retro édesség ez a házi készítésű rumos csokiszelet, ami ízre nagyon „hajaz” a Sportszeletre. Az alapja darált keksz, amit vehetünk készen, de akár otthon is megsüthetjük. Gluténmentesen, de akár tej- és tojásmentesen is egyszerűen elkészíthető ez a sütés nélküli finomság.





Hozzávalók:

150 g keksz ( a „Győri édes” gluténmentes kekszet használtam )
15 g kakaópor
75 g porcukor
75 g nagyon lágy állagú vaj VAGY tejmentesen növényi margarin
50 ml tej VAGY növényi tej
15 ml rumaroma

Csokibevonat a tetején:

80 g 70%-os étcsokoládé
3 g olaj


gluténmentes sportszelet


A kekszet késes aprítóban finomra daráljuk, majd spatula segítségével az összes többi hozzávalóval alaposan összedolgozzuk.

Szilikonos sütőpapír közepére helyezzük a masszát, majd a papírt két oldalról ráhajtva 12 x 16 cm-es téglalap formára nyújtjuk. Ezzel a mérettel a csokiszeletünk 1.5-2 cm magas lesz.

Hűtőbe tesszük minimum 2 órára, hogy dermedjen.


SÉF TIPP:

Ha nem szeretnénk bolti kekszet használni, úgy azt elkészíthetjük otthon saját magunk is. Kiszaggatás nélkül a blogon lévő rizslisztes linzer receptem alapján süthetjük. Akinek tiltólistás a tojás, hagyja ki nyugodtan, mindegy milyen a végeredmény, úgy is le kell darálni. Azért, ha nem muszáj, ne égessük meg!

Készítsük el a tetejére a csokibevonatot.

A kidermesztett kekszes masszát sütőpapírostól tegyük át egy 20 x 30 cm-es tepsi egyik felébe, ami így a 3 oldalát tartja.

Vízgőz felett olvasszuk fel a csokoládét, majd keverjük bele az olajat. Ezt követően csorgassuk a masszára, majd óvatosan, körkörösen mozgatva a tepsit oszlassuk el egyenletesen.

Tegyük vissza a hűtőbe, legalább 30 perce, amíg a csoki megdermed.




Fűrészes késsel szegélyezzük le, majd tetszőleges formára vágjuk fel. Én 7 x 2.5 cm méretűre vágtam, így lett 8 db csokiszeletem.