MELEG BURGONYASALÁTA TOJÁSSAL ÉS ZÖLDBABBAL

MELEG BURGONYASALÁTA TOJÁSSAL ÉS ZÖLDBABBAL
Tags: , , ,

Megosztás

Meleg burgonyasaláta tojással és zöldbabbal

gluténmentes, de tejmentesen is elkészíthető

5 adag


Ha azt halljuk, saláta, első sorban egy hidegen fogyasztható ételre gondolunk. Ahogy a burgonyasaláta esetén is, sokaknak a nálunk is ismert hagymás – ecetes, esetleg majonézes verzió jut eszébe. Ennél a burgonyasalátánál alapvető különbség, hogy melegen tálaljuk. A fűszerek a vajjal és a tojással, egy krémes, mártásszerű állaggal vonják be a krumplit és a zöldbabot.
Nagyon egyszerű az elkészítése, eredendően gluténmentes és bármilyen grillen vagy rántva készített húshoz, halhoz tökéletesen passzol.


Hozzávalók:

800 g sárga burgonya
200 g friss zöldbab
100 g vaj
3 tojás
50 g mustár
10 g só
1 g őrölt bors
1 g friss tárkony
1 citromleve ( 20 g )
20 g fokhagyma
1 csomó petrezselyem
100 g vöröshagyma
50 g fehérbor ecet


Az elkészítés menete:

A burgonyát meghámozzuk és cikkekre vágjuk, majd lábasban fedő alatt puhára főzzük. Só NEM kell a főzővízbe!

Amíg a burgonya fő, 2 liter vizet forralunk és a zöldbabot beledobjuk és 5 percig főzzük, majd hideg vízzel lehűtjük.

Elkészítjük a dresszinget:

Egy legalább 3 literes hőálló tálban összekeverjük a mustárt, a tárkonyt, a fehérbor ecetet, a citromlevet, a szeletekre vágott, tisztított vöröshagymát, a tisztított, összezúzott fokhagymát, a borsot és a sót.

A tojásokból 2 perces lágy tojást készítünk.

A dresszinghez kanalazzuk a lágy tojást, hozzáadjuk a zöldbabot és a főzőlevétől lecsöpögtetett, de még forró burgonyát, valamint a vajat, majd lazán összeforgatjuk.
Tálaláskor megszórjuk vágott petrezselyemmel.
Ha nem azonnal tálaljuk, tegyük fedővel lefedve vízgőzre és így tartsuk melegen.