CSOKOLÁDÉ MOUSSE TORTA SZILVAZSELÉVEL, BAKE-FREE PISKÓTÁVAL GLUTÉN-, TEJ- ÉS TOJÁSMENTESEN

CSOKOLÁDÉ MOUSSE TORTA SZILVAZSELÉVEL, BAKE-FREE PISKÓTÁVAL GLUTÉN-, TEJ- ÉS TOJÁSMENTESEN
Tags: , , , , ,

Megosztás

Csokoládé mousse torta szilvazselével, Bake-Free piskótával glutén-, tej- és tojásmentesen




A tojásmentes piskótatészta hozzávalói 23 cm-es tortakarikához:

250 gr Bake-Free piskóta lisztkeverék
90 gr cukor
1 teáskanál vanília aroma
310 gr szoba hőmérsékletű víz

A piskóta elkészítése a zacskórecept alapján történt:
Keverjük össze a nedves és a száraz hozzávalókat, majd öntsük össze és dolgozzuk el alaposan. Azonnal töltsük a szilikonos sütőpapírral kibélelt tortaformába, majd a 180 fokra előmelegített sütőben alsó-felső sütési módozaton 25 perc alatt süssük készre.
Mikor kihűlt félbe vágtam.



Fahéjas szilvazselé hozzávalói:

1 kg szilva
50 gr cukor
1 rúd fahéj
70 gr keményítő

A szilvazselé elkészítése:

A kimagozott szilvát a cukorral és a fahéjjal puhára főzzük, majd passzírozón áttörjük.
1 dl vízben csomómentesre keverjük a keményítőt, majd a szilvához öntjük. Alacsony lángon a felforrástól számítva 1 percig főzzük, majd szoba hőmérsékletűre hűtjük. Töltsük egy cső nélküli habzsákba.



Csokoládé mousse hozzávalói:

400 ml Schlagfix ( növényi habalap )
200 gr tejmentes 70%-os étcsokoládé
60 gr porcukor

A csokoládé mousse elkészítése:

A Schlagfixet a porcukorral összekeverjük, majd habbá verjük.
A vízgőz fölött megolvasztott, majd visszahűtött, de még folyékony csokihoz keverjük spatulával 4-5 adagban úgy, hogy a habot ne verjük nagyon szét, hogy habos-könnyű maradjon az állaga.



A torta összeállítása:

Díszítéshez:
koktél cseresznye
durvára tört NEM sózott mogyoró

A kihűlt és félbe vágott piskóta egyik lapját tegyük vissza a kapcsos tortaformába.
A koktél cseresznye levének felével locsoljuk meg a tésztát.
A habzsákból körbe-körbe haladva rányomjuk a szilva zselét.
Helyezzük rá a másik piskótát és a cseresznyelé másik felével locsoljuk meg ezt a lapot is.
Spakli segítségével oszlassuk el rajta egyenletesen a csoki krém 2/3-át. Ezt követően légmentesen lezárva minimum 3 óra hosszára tegyük a hűtőbe, hogy megdermedjenek a krémek.
A maradék csokoládé krémmel és a koktél cseresznyével díszítjük.
Ha ropogós állagot is szeretnénk, akkor bármilyen durvára tört csonthéjas maggal megszórhatjuk, de akár reggelizőpelyhet is használhatunk.