ÉLESZTŐMENTES KENYÉR BAKE-FREE HÁZI KENYÉR LISZTKEVERÉKBŐL

ÉLESZTŐMENTES KENYÉR BAKE-FREE HÁZI KENYÉR LISZTKEVERÉKBŐL
Tags: , , ,

Megosztás

Kenyér Bake-Free Házi Kenyér lisztkeverékből


gluténmentes, élesztőmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, kukoricaliszt és keményítőmentes, burgonyamentes, rizsmentes, vegán és hozzáadott zsiradék nélkül elkészíthető kenyér
A kenyér készítéséhez a zacskón lévő receptet használtam. Úgy gondolom, ennél a tésztánál érdemes betartani a megadott leírást, ha azt szeretnénk, hogy jól sikerüljön a kenyerünk.Hozzávalók:

1 kenyérhez vagy 6 db zsemléhez

250 g Bake-free lisztkeverék
310 g langyos víz ( fontos, hogy legalább 40 fokos legyen! )
4 g só

Géppel alaposan összekevertem a hozzávalókat, majd deszkán még átgyúrtam pár mozdulattal.
A leírás szerint hosszúkás veknire alakítsuk a tésztát, úgy jobban megtartja sütés után is a formáját. A kerek cipónál kicsit önállósította magát és a sütés végére érdekes formát vett fel. 😃
Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire tettem, a jó mélyen, legalább a tészta 2/3-ig bevágtam és 10 percig pihentettem.190 fokra előmelegített sütőben alsó-felső sütési módozaton sütöttem 70 percig.
Egy jó darabig meg sem „mozdult”, aztán egyszer csak elkezdett nőni. Mivel élesztőmentes ne várjuk tőle, hogy lufi módjára felfújódik.


Miután elkészült, rácsra tettem és azon hagytam, amíg teljesen kihűlt.

Tárolás:

Zárható nejlonzacskóban ( zippes uzsis zacskó ) a hűtőben tartom. Fogyasztás előtt 20-30 másodpercre a kenyérpirítóba teszem, így még nem lesz pirítós belőle, de az állaga teljesen felfrissül. Nekünk ez vált be, így 4-5 napig simán ehető bármilyen pékáru. ( kenyér, kifli, zsemle )