HAVASI BEJGLI – “kókusztészta” bejgli töltelékkel ( Tej-,tojás- és lisztmentes )

HAVASI BEJGLI – “kókusztészta” bejgli töltelékkel ( Tej-,tojás- és lisztmentes )
Tags: , , , ,

Megosztás

Havasi bejgli – “kókusztészta” bejgli töltelékkel
Tej-, tojás- és lisztmentes

A kókusztésztát tölthetjük bármilyen bejglihez használt töltelékkel. A mákos és a gesztenyés verziót próbáltam ki itthon.
Ez egy végtelen egyszerű édesség, ami csak a töltelékkel feltekert “tésztája” miatt lett előléptetve bejglivé és a fehér színe miatt kapta a havasi nevet. 😃




Kókuszbejgli “tésztája”

200 gr kókuszreszelék
400 ml kókusztej
100 gr cukor
60 gr keményítő
citromhéj
narancshéj


A tészta elkészítése:

Összefőzzük a kókusztejet a cukorral és a keményítővel, ha besűrűsödött ( pudingnál sűrűbb, ragacsos-nyúlós massza lesz ), beleöntjük a kókuszreszeléket, alaposan elkeverjük, majd folpackkal bélelt tepsire kiterítjük.
Mikor kihűlt, eloszlatjuk rajta a tölteléket és a folpack segítségével feltekerjük. Ha törik, kézzel simán összenyomkodjuk, a repedést eltüntetve.



Gesztenye töltelék:

200 gr gesztenyemassza
5-10 gr víz ( annyi, hogy könnyen nyújtható legyen )



Elkészítése:

Összegyúrjuk a hozzávalókat, majd 2 műanyag fólia ( folpack ) között kinyújtjuk és az egyik fólia segítségével a kókusztésztára ráfordítjuk.



Mák töltelék:

200 gr mák
100 ml ( növényi ) tej
100 gr cukor
5 gr vaníliás cukor
10 gr rumaroma
1-1 gr citrom és narancshéj



Elkészítése:

A mák kivételével az összetevőket összeforraljuk, majd a tűzről lehúzva belekeverjük a darált mákot.
Szoba hőmérsékletűre hűtjük és így használjuk fel.
2 műanyag fólia ( folpack ) között kinyújtjuk és az egyik fólia segítségével a kókusztésztára ráfordítjuk.