VIKTÓRIA PISKÓTA RIZSLISZTBŐL, GYÜMÖLCCSEL GLUTÉNMENTESEN

VIKTÓRIA PISKÓTA RIZSLISZTBŐL, GYÜMÖLCCSEL GLUTÉNMENTESEN
Tags: , , , ,

Megosztás

Viktória piskóta rizslisztből, gyümölccsel gluténmentesen

A recept kókuszzsírral is működik, így nem csak glutén, de TEJMENTES is lesz!

Kb. 10 adag
29 x 22 x 5 cm-es tepsi vagy 22 cm-es tortaforma


A Viktória piskóta alap receptje:

Ahány gramm tojás, annyi gramm szoba hőmérsékletű vaj, cukor és rizsliszt, valamint tojásonként 2 g sütőpor.

Ez a tészta tökéletesen alkalmas arra, hogy gyümölcsöt is tegyünk bele ( potyogtatós süti ). Ha tortaformában sütjük, akkor 22 cm-es formához elég az itt megadott anyaghányad.



Hozzávalók:

4 db L-es méretű 60-65 gr-os tojás ( összesen 260 g )
260 g vaj vagy kókuszzsír ( tejmentesen )
260 g cukor
260 g rizsliszt
8 g sütőpor
250-260 gramm friss gyümölcs
( készítettem már eperrel, málnával és áfonyával is )

2 literes tálban a vajat a kristálycukorral habosra keverjük addig, amíg a cukor fel nem oldódik. Hozzáadjuk az egész tojásokat, a sütőport és homogén állagúra keverjük, majd a lisztet lazán beleforgatjuk.
Szilikonos sütőpapírral bélelt magas falú tepsibe öntjük a masszát.

Ha gyümölccsel szeretnénk készíteni, akkor a friss, megmosott gyümölcsöt csak potyogtassuk bele.
Ha mirelit vagy fagyasztott, akkor olvasszuk ki és csepegtessük le felhasználás előtt.

eperrel

eperrel és áfonyával

140 fokos sütőben 65 – 70 percig sütjük ( tűpróba ). A sütőből kivéve a sütőformában hagyjuk kihűlni.
Ha a sütőformánk a megadottaktól eltérő, akkor a sütési idő is változni fog.


Majd a tepsiből borítsuk ki fejjel lefelé, vegyük le a papírt, fordítsuk vissza és szeleteljük fel tetszőleges formára.