PÁROLT KÁPOSZTA

PÁROLT KÁPOSZTA
Tags: , , ,

Megosztás

Párolt káposzta

( kb. 5 adag )




Hozzávalók:

50 g étolaj
1 kg vörös vagy fehér fejes káposzta
100 g vöröshagyma
80-100 g kristálycukor
10 g só
1 g köménymag
20 g 20%-os ecet



A káposztát megmossuk, vékonyra csíkokra felvágjuk vagy uborkagyaluval leszeleteljük.
2 literes lábasban a zsiradékkal a cukrot világos színűre karamellizáljuk.
Rátesszük a megtisztított, vékony szeletekre vágott vöröshagymát. Mikor megfonnyadt mehet hozzá a káposzta és összeforgatjuk.
Megsózzuk, hozzá adjuk a köményt és fedő alatt takarék lángon készre pároljuk ( néha megkeverve ).
Mikor megpuhult, ráöntjük az ecetet és még 2 percig főzzük.
Megkóstoljuk és ha szükséges utánaízesíthetjük még sóval vagy cukorral.


Sült húsok köreteként kínálhatjuk.

Sertéssült párolt káposztával és hagymás tört burgonyával

Konfitált kacsacomb burgonyapürével és párolt káposztával