PÁROLT KÁPOSZTA
Posted in : Főételek on
Tags: gluténmentes, káposzta, párolt, párolt káposzta
Párolt káposzta
( kb. 5 adag )
Hozzávalók:
50 g étolaj
1 kg vörös vagy fehér fejes káposzta
100 g vöröshagyma
80-100 g kristálycukor
10 g só
1 g köménymag
20 g 20%-os ecet
A káposztát megmossuk, vékonyra csíkokra felvágjuk vagy uborkagyaluval leszeleteljük.
2 literes lábasban a zsiradékkal a cukrot világos színűre karamellizáljuk.
Rátesszük a megtisztított, vékony szeletekre vágott vöröshagymát. Mikor megfonnyadt mehet hozzá a káposzta és összeforgatjuk.
Megsózzuk, hozzá adjuk a köményt és fedő alatt takarék lángon készre pároljuk ( néha megkeverve ).
Mikor megpuhult, ráöntjük az ecetet és még 2 percig főzzük.
Megkóstoljuk és ha szükséges utánaízesíthetjük még sóval vagy cukorral.
Sült húsok köreteként kínálhatjuk.