STANGLI – ZSEMLE NUTRIFREE MIX PER PANE LISZTTEL
![STANGLI – ZSEMLE NUTRIFREE MIX PER PANE LISZTTEL](https://blog.glutenmenteschef.hu/wp-content/uploads/2017/12/buci-belseje-e1515339886759.jpg)
Stangli – Zsemle Nutrifree mix per pane liszttel
![](http://blog.glutenmenteschef.hu/wp-content/uploads/2017/12/zsemle-7-300x225.jpg)
![](http://blog.glutenmenteschef.hu/wp-content/uploads/2017/12/buci-1-300x246.jpg)
A tészta hozzávalói:
250 g Nutrifree mix per pane
5 g száraz porélesztő
( Haas vagy Dr. Oetker )
5 g cukor
210 gr langyos víz
8 g olvasztott kacsazsír vagy olaj
A sütőt alsó-felső sütési módozatban 50 fokra előmelegítjük és egy tepsit vagy fém lábast 2-2.5 deci vízzel az aljába teszünk. Ez a sütés végéig bent marad.
A keverőtálba először a száraz hozzávalókat tegyük, majd az olvasztott kacsazsírt. Indítsuk el a keverőlapátot és folyamatos keverés mellett öntsük hozzá a langyos vizet. 5-8 perc alatt közepes sebességen kidagasztjuk a tésztát. Enyhén olajozott deszkára fordítjuk, pár mozdulattal átgyúrjuk, majd mérleg segítségével 80 – 90 g-os adagokat csípünk le. A lényeg, hogy közel egyforma súlyúak legyenek.
Kb. 8-10 cm-es hosszúkás formát sodrunk a tésztából.
Ha zsemlét szeretnénk, akkor olajos kézzel először egy gombócot formázzunk, majd a deszkára helyezve a kezünkkel a tésztát körbe-körbe hengergetjük.
A sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, olvasztott kacsazsírral átkenjük a felszínét és hosszanti rézsútos irányban megvágjuk a tetejét.
![](http://blog.glutenmenteschef.hu/wp-content/uploads/2017/12/buci-forma-3-300x225.jpg)
Ha bármilyen maggal szeretnénk megszórni, azt is most tegyük meg. A sütőbe helyezzük és 35-40 percig kelesztjük.
![](http://blog.glutenmenteschef.hu/wp-content/uploads/2017/12/buci-forma-2-300x225.jpg)
![](http://blog.glutenmenteschef.hu/wp-content/uploads/2017/12/zsemle-1-300x225.jpg)
![](http://blog.glutenmenteschef.hu/wp-content/uploads/2017/12/buci-forma-5-300x225.jpg)
Majd az idő lejárta után a hőfokszabályzót 200 fokra tekerem. Amíg a sütő 50-ről 200 fokra melegszik, végig bent maradnak a stanglik. Ha elérte a kívánt hőfokot, beállítom a 18 perc sütési időt, továbbra is az alsó-felső sütési módozaton hagyva.
Miután megsültek, egy rácsra tegyük át, a felszínét még forrón ecset vagy a virágokhoz használt sprickoló segítségével kenjünk-fújjuk le egy kevéske vízzel, majd hagyjuk kihűlni.
Tárolás:
Zárható nejlonzacskóban ( zippes uzsis zacskó ) a hűtőben tartom. Fogyasztás előtt 20-30 másodpercre a kenyérpirítóba teszem, így még nem lesz pirítós belőle, de az állaga felfrissül. Nekem ez vált be, így 4-5 napig simán ehető bármilyen pékáru. ( kenyér, kifli, zsemle )
![](http://blog.glutenmenteschef.hu/wp-content/uploads/2017/12/zsemle-5-300x225.jpg)
![](http://blog.glutenmenteschef.hu/wp-content/uploads/2017/12/buci-belseje-300x225.jpg)
![](http://blog.glutenmenteschef.hu/wp-content/uploads/2017/12/zsemle-6-300x225.jpg)