PAVLOVA TORTA ( HABCSÓK TORTA )

PAVLOVA TORTA ( HABCSÓK TORTA )
Tags: , , ,

Megosztás

Pavlova torta / Habcsók torta

( mi egy emeletes változatot készítettünk el )

 
A képen látható torta:
12 tojás fehérje

600 g kristálycukor

Habcsók :
1 tojásfehérjéhez 50gr kristálycukrot adunk, amit kemény habbá verünk. Szilikonos sütőpapírra halmozzuk és 100’C sütőben sütjük ( szárítjuk ) minimum 2,5 órán keresztül, a habcsók méretétől függően. Sütés közben 20 percenként egy pillanatra nyissuk ki a sütő ajtaját, hogy a gőz távozhasson.
Kihűlés után félkemény tejszínhabot kenünk rá és friss gyümölcsöket halmozunk a tetejére.
NAGYON EGYSZERŰ AZ ELKÉSZÍTÉSE, KEZDŐKNEK IS AJÁNLOM!