CSIRKECOMB FILÉ BRÜSSZELI MÓDRA
Posted in : Főételek on
Tags: csirkecomb filé, gluténmentes, kelbimbó
Csirkecombfilé brüsszeli módra
75dkg csirkecomb filé
40dkg kelbimbó
15dkg vaj
10dkg gépsonka
10dkg reszelt sajt
12dkg rizsliszt
1g törött bors
1g szerecsendió virág, őrölt
1,5dkg só
2dl tej
40dkg kelbimbó
15dkg vaj
10dkg gépsonka
10dkg reszelt sajt
12dkg rizsliszt
1g törött bors
1g szerecsendió virág, őrölt
1,5dkg só
2dl tej
A csirkecomb filéket kiklopfoljuk, 1dk sóval megszórjuk és rizslisztbe megforgatjuk. Serpenyőben a vajat felforrósítjuk és ebben megsütjük a húst, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
A serpenyőben visszamaradt vajban a megmosott és felezett kelbimbókat félpuhára pároljuk. Törött borssal, szerecsendióval és 5g sóval fűszerezzük.
A csíkokra vágott sonkát hozzáadjuk, megszórjuk 1dkg rizsliszttel, 2dl tejjel felöntve besűrűsödésig forraljuk. Ezt ráhalmozzuk a combfilék tetejére és megszórjuk reszelt sajttal. 200 fokos sütőben 10 perc alatt készre sütjük ( amíg ráolvad a sajt ).
A serpenyőben visszamaradt vajban a megmosott és felezett kelbimbókat félpuhára pároljuk. Törött borssal, szerecsendióval és 5g sóval fűszerezzük.
A csíkokra vágott sonkát hozzáadjuk, megszórjuk 1dkg rizsliszttel, 2dl tejjel felöntve besűrűsödésig forraljuk. Ezt ráhalmozzuk a combfilék tetejére és megszórjuk reszelt sajttal. 200 fokos sütőben 10 perc alatt készre sütjük ( amíg ráolvad a sajt ).