Home / Főételek / TOJÁSOS NOKEDLI RIZSLISZTBŐL GLUTÉNMENTESEN
11 július, 2017

TOJÁSOS NOKEDLI RIZSLISZTBŐL GLUTÉNMENTESEN

Posted in : Főételek, Húsmentes ételek, Rizslisztből készítettem on by : gmchef Címke: , , ,

Megosztás

Tojásos nokedli rizslisztből gluténmentesen

5 adag

30dkg rizsliszt
4 + 5 db L-es méretű  tojás
( 60-65 g/db, ha kisebb tojásokkal dolgozunk, akkor az összsúlyát, a 4 x 65 = 260 g-ot vegyük figyelembe   )
2g  só
1dkg só főzővízbe
0,5 + 0,5 dl étolaj vagy vaj

 

A galuska elkészítése:
1 L- es tálba az összetevőket(rizsliszt,só,tojás) fakanállal – kézzel elkeverjük, addig, amíg a tészta teljesen sima, egynemű, gombóccá nem formálható lesz. 3 L- es fazékban 2 l vizet 1 dkg sóval felforraljuk. Galuska szaggatóval beleszaggatjuk a tésztát. Forrástól számított 3 percig főzzük, majd szűrőbe öntve a csap alatt hideg vízzel lemossuk és lecsepegtetjük.
Serpenyőben zsiradékot ( olajat vagy kacsazsírt ) hevítünk, beletesszük a galuskát és ráöntjük az 5db  alaposan elkevert tojást. Összeforgatjuk és pár másodperc alatt készre sütjük.