Mandula Torta gluténmentesen

Mandula Torta gluténmentesen
Tags: ,

Megosztás

Mandula torta

mandula torta

Tészta:
6 tojás
140 g porcukor
20 g vaníliás cukor
140 g mandula
40 g rizsliszt
30 g vaj

Krém:
180 g porcukor
1 dl víz
1 tojássárgája
200 g vaj
100 g mandula
10 g vanília
mandula aroma

A tésztához:
a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojás sárgáját, a hámozott, darált mandulát, a rizslisztet és a vajat elkeverjük. A 6 tojás fehérjét habbá verjük és óvatosan, a habot nem összetörve hozzákeverjük a többi alapanyaghoz. Sütőpapírral kibélelt vagy kivajazott formába öntjük és 150 fokon, hőlégkeveréssel kb. 20 perc alatt készre sütjük. 23 cm átmérőjű tortaformát használtam.
A krém:
A porcukrot a vízzel sűrű sziruppá főzzük ( pohár próbáig ). A tojás sárgáját egy tálban elkeverjük és erre ráöntjük a sűrű szirupot, majd a vajjal habosra keverjük. Fagyasztjuk és újra keverjük. A második keverésnél beletesszük a hámozott, darált mandulát, a vaníliát és az aromát.
Amíg a krémet fagyasztjuk, addig a ketté vágott tészta felső lapját díszíthetjük.
Miután a tortát összeállítottuk a krémmel, fagyasztjuk egy keveset és utána fogyaszthatjuk.