Carbonara Spagetti

Carbonara Spagetti
Tags: , ,

Megosztás

Carbonara spagetti
5 adagcarbonara

150 g bacon szalonna vagy pancetta
5 db szoba hőmérsékletű tojássárgája
300 g gm spagetti tészta
1 g őrölt bors
1 csokor petrezselyem
1 kis köteg snidling
30 g parmezán sajt

A szalonnát apró kockákra vágjuk és ropogósra pirítjuk. Közben a tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, lecsepegtetjük. Majd forrón, leöblítés nélkül egy nagy hőálló tálba öntjük. Belekeverjük a lepirított szalonnát és a tojások sárgáját, majd az őrölt borsot és a zöld fűszerek felét is. Tálaláskor kevés reszelt sajttal és a maradék zöld fűszerekkel is megszórjuk.
A forró tészta főzi meg a tojások sárgáját és ettől egy krémesen lágy, szószos tésztát kapunk.
A képen nem parmezánnal van megszórva a tészta, hanem csak trappista sajttal.