Gluténmentes Churros

Gluténmentes Churros
Tags: , ,

Megosztás

Gluténmentes Churros


A spanyolok fánkja. Lehet rövidebb vagy hosszabb a tésztacsík, amit fahéjas porcukorba forgatva és jó sok csoki szószba mártogatva esznek.
Sütőben is elkészíthető, de szerintem olajban sütve finomabb. Mindkét verzióhoz megtalálható a recept a bejegyzésben, természetesen a hozzávaló csokoládé szósszal együtt.
A videó megnézése segítséget nyújt ennek a desszertnek az elkészítéséhez.




Hozzávalók:

230 ml víz
120 g vaj
1g vaníliás cukor
50 g barna cukor
1 g só
150 g rizsliszt
3 tojás ( L méretű, 60-65g)
3 dl étolaj vagy sütőpapír




A tészta összeállítása:

2 literes lábasban a vizet, a vajat, a cukrot és a sót összeforraljuk. Fakanállal kevergetve hozzáadjuk a lisztet. 1 percig főzzük, majd a tűzről levéve 1 percig pihentetjük. A szoba hőmérsékletű tojásokat egyenként adjuk hozzá, folyamatos keverés mellett.
Habzsákba töltjük és a videón látható módon étolajban megsütjük.





A másik elkészítési mód: Sütőpapírral bélelt tepsibe csíkokat nyomunk és 180 fokon aranybarnára megsütjük. ( kb. 40 perc, bár ez a tésztacsíkok vastagságától is nagyban függ )



Csokoládé mártás 10 adag

500 ml tej
3 tojás
50 gr kakaó
100 g kristálycukor
50 g vaj
150-200 g csokoládé
esetleg rumaroma

A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a kakaóport és az előzőleg felforrósított tejet, majd állandó keverés mellett vízgőz fölött 85 fokig melegítjük, míg krémmé sűrűsödik. A vízgőzről levéve hozzáadjuk az apró darabokra tört csokoládét, a vajat és a rumaromát. Addig keverjük, amíg a csoki el nem olvad.