SZILVÁS PITE GLUTÉNMENTESEN
![SZILVÁS PITE GLUTÉNMENTESEN](https://blog.glutenmenteschef.hu/wp-content/uploads/2016/10/szilvás-clafoutis-e1515354154651.jpg)
Szilvás pite gluténmentesen
Ez egy nagyon gyorsan elkészíthető, egyszerű gluténmentes, de akár tejmentesen is elkészíthető pite. Mi szilvával készítettük, de bármilyen más bogyós gyümölccsel finom lesz: meggy, cseresznye, barack, áfonya, szeder, eper.
![](http://blog.glutenmenteschef.hu/wp-content/uploads/2016/10/szilvás-clafoutis-4000x3000.jpg)
Hozzávalók:
Az itt leírt mennyiség 2 db 26 cm-es piteformában lett megsütve.
1 kg szilva
1 g őrölt fahéj
20 ml rum
50 g porcukor
5 db tojás
100 g vaj
200 g rizsliszt
100 g kristálycukor
20 g vaníliás cukor
A megmosott szilvát félbevágjuk, kimagozzuk. Megszórjuk fahéjjal, porcukorral és meglocsoljuk a rummal. Elkeverjük és 1/2 – 1 órát hagyjuk állni.
A vajat felolvasztjuk és egy részével vékonyan kikenjük a sütőformánkat. A tojásokat a cukorral, a vaníliás cukorral gép segítségével, nagy fordulatszámon habosra keverjük, míg azok el nem olvadnak. Beleforgatjuk a lisztet, a maradék vajat és a szilvából kiengedett levet-szirupot.
A kivajazott formába öntjük, beletesszük a szilvákat
160 fok alsó-felső sütési módozaton előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.
Készülhet még cseresznyéből, meggyből, eperből vagy bármilyen más bogyós gyümölcsből. Ha barackkal sütnénk, akkor érdemes először a gyümölcsöt leforrázni, így a héját könnyen le tudjuk húzni, majd a továbbiakban a fent leírtak szerint járjunk el.
![](https://blog.glutenmenteschef.hu/wp-content/uploads/2024/05/Szilvas-pite-clafoutis.jpg)