Sertésszűz natúron,Kreol raguval és tejszínes gombamártással
Sertésszűz natúron, Kreol raguval és tejszínes gombamártással
Kreol ragu ( 5 adag )
30 dkg gomba
15 dkg paradicsom
15 dkg vöröshagyma
5 g fokhagyma (2-3 gerezd)
50 g étolaj
só
bors
petrezselyem
A gombát, a hagymát, a paradicsomot megtisztítjuk és 1×1 cm-es kockára vágjuk. A serpenyőben az olajat nagy lángon felhevítjük és hozzáadjuk a hagymát, amit üvegesre pirítunk. Rátesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és kb. 2 percig pirítjuk. Majd a hozzáadott paradicsommal átforgatjuk, szinte csak felmelegítjük a paradicsomot. Végül megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel.
Tejszínes gomba mártás ( 5 adag )
25 dkg gomba
5 dkg vaj
5 dkg vöröshagyma
250 ml habtejszín
10 gr rizsliszt
só
törött bors
vágott petrezselyem zöld
A vajon megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát. Rátesszük a megmosott és cikkekre vágott gombát. Sózzuk, borsozzuk. Kb. 2 percig pároljuk, míg a gomba elfövi a leve nagy részét. Megszórjuk rizsliszttel, gyorsan elkeverjük, majd felengedjük a tejszínnel és összeforraljuk, kb. 1 perc. Majd meghintjük a finomra vágott petrezselyemmel.
Szűzérmék natúron sütve ( 5 adaghoz )
2 db szűzpecsenye, kb 80 dkg
30 gr rizsliszt
30 gr zsiradék
4 gr só
A szűzpecsenyét lehártyázzuk és kb. 5mm vastag rézsutos szeletekre vágjuk. Sózzuk, rizslisztben megforgatjuk, majd nagy lángon, serpenyőben közepesen forró zsiradékban 2-3 perc alatt készre sütjük.