Muszaka

Muszaka
Tags: , ,

Megosztás

Muszaka

13934600_1205051356183874_6644858435231675852_n
1.5 kg darált hús sertés v bárány

1 kg padlizsán
1 kg cukkini
1.2 kg burgonya
500g paradicsom
100g vaj
100g rizsliszt
1.5 l tej
50 g olíva olaj sütéshez
300 g étolaj
30 g só a húsba
10 g só a sajtmártásba
2 g őrölt bors a húsba
1 g őrölt bors a sajtmártásba
2 g fahéj (egész)
6 g fokhagyma
200 g vöröshagyma
100 g kemény juhsajt
1 babérlevél
3 db tojás
1 teás kanál oregano
1g őrölt szerecsendió
A vöröshagymát apróra vágjuk, olíva olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a darált húst, majd sózzuk, borsozzuk, beletesszük a fahéjat, az oreganót és a babérlevelet. 5 percig pirítjuk, hozzáadjuk a meghámozott és nagyobb darabokra vágott paradicsomot valamint a zúzott fokhagymát, kb. 20 percig pároljuk.

A burgonyát megtisztítjuk, a padlizsánnal és a cukkinivel együtt és hosszában 1/2 centi vastagra szeleteljük.
Forró étolajban ( 180 fok ) addig sütjük, míg enyhe színt nem kapnak. Sütőrácson lecsöpögtetjük.

A vajat közepes lángon megolvasztjuk, hozzáadjuk a rizslisztet és elkeverjük. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tejet, sózzuk, borsozzuk, reszelt szerecsendióval ízesítjük. Felforraljuk, lehúzzuk a tűzről, majd belekeverjük a 3 db felvert tojást és a reszelt sajtot.

Magas falú tepsibe rétegezzük a hozzávalókat: burgonya, 1/3 rész hús, 1/3 rész sajtmártás, padlizsán, 1/3 hús, 1/3 sajtmártás,cukkini, a maradék hús és rá a maradék sajtmártás.
A tetejét megszórjuk még reszelt sajttal és a sütőbe tesszük 180 fokon 25 percre.