RABLÓHÚS
![RABLÓHÚS](https://blog.glutenmenteschef.hu/wp-content/uploads/2016/10/14045558_1216588135030196_2026662601363874064_n-1.jpg)
Rablóhús
![](https://blog.glutenmenteschef.hu/wp-content/uploads/2022/05/Rablohus-2.jpg)
Hozzávalók:
800 g szűzpecsenye VAGY bőrös csirkecomb filé
300 g füstölt szalonna
400 g vöröshagyma vagy póréhagyma
5 g só
20 g mustár
1 g törött bors
![](https://blog.glutenmenteschef.hu/wp-content/uploads/2022/05/Rablohus-8.jpg)
A szűzpecsenyét lehártyázzuk, 2 cm vastag karikákra vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk. Ha csirkecomb filéből készítjük, azt 4-5 felé vágjuk és úgy fűszerezzük.
A szalonnát 2-3 mm vastag szeletekre, úgy hogy a hússal nagyjából egyforma méretűek legyenek.
A hagymát 4 cikkbe vágjuk és rétegeire szedjük. Ha póréhagymával készítjük, akkor 1.5-2 cm vastag karikákat vágunk.
A nyársra a szalonna, hagyma, hús sorrendet ismételve felfűzzük a hozzávalókat.
Enyhén bemustározzuk az egészet és faszén parázson 15-20 perc alatt készre sütjük a szűzérmével készült nyársat, míg a csirkecomb filé esetén 30-40 perc is szükséges lehet. Tűzhelyen serpenyőben is süthetjük.
![](https://blog.glutenmenteschef.hu/wp-content/uploads/2022/05/Rablohus-4.jpg)
![](https://blog.glutenmenteschef.hu/wp-content/uploads/2022/05/Rablohus-5.jpg)