Svájci rolád( Swiss roll ) gluténmentesen

Svájci rolád( Swiss roll ) gluténmentesen
Tags: , , ,

Megosztás

Svájci rolád( Swiss roll ) 12 szelet

40g rizsliszt
40g kakaó por
100g kristálycukor
5g vaj
tojás 4 db L-es 60-65g
Mascarpone krém:
500g mascarpone
150g kristálycukor
10g vaníliás cukor v kivonat
50g narancslé (friss)
1g narancs és citromhéj(reszelve)
mandula kivonat vagy aroma 1-2csepp
2db tojás L-es 60-65g
300g tej
10g zselatin
Csoki ganache ( ganázs ):
150g étcsoki (gluténmentes aldis)
250g habtejszín
A tojásokat a cukorral gép segítségével sűrű habbá verjük(min 5 perc). Rászitáljuk a rizsliszttel elkevert kakaót. Lazán beleforgatjuk, majd a tepsibe(32x42cm) rakott szilikonos sütőpapírt vajjal megkenjük és a tésztát eloszlatjuk rajta egyenletesen.
150’c-on 15 percig sütjük (tűpróba). A sütőből kivéve papírral együtt még melegen szorosan feltekerjük és hagyjuk kihűlni. Kitekerjük
a papírt, óvatosan lehúzzuk, majd megkenjük a krémmel, majd a papírba visszatekerve hűtőben 2 órát dermesztjük.
Mascarpone krém:
A tojásokat tejjel, cukorral, vaníliával, zselatinnal, 3 literes lábasban takarék lángon gép segítségével habosra keverjük(86’c-ra melegítjük).
Majd szoba hőmérsékletűre hűtve belefogatjuk a többi összetevővel kikevert mascarponét.

Ganache ( ejtsd: Ganázs ):

A tejszínt felforraljuk majd a tűzről levéve belekeverjük az összetört csokit.Hűtőben dermesztjük min 2 órát.
Habzsák segítségével csokoládé rózsákkal díszítjük a tekercset.