RÁNTOTT PADLIZSÁN PARADICSOM SZÓSSZAL ÉS 3 FÉLE SAJTTAL
Tags: padlizsán, rántott padlizsán
Rántott padlizsán paradicsom szósszal és 3 féle sajttal
Szósz:
100 g vörös hagyma
50 g olíva olaj
6 g ( 3 gerezd ) fokhagyma apróra vágva
1 g bazsalikom
1 g oregano
50 g barna cukor
3g só
1 g őrölt bors
chili
480 g hámozott egész paradicsomkonzerv
0.5 kg padlizsán
2 tojás
100 g burgonyapehely
50 g rizsliszt
3 dl étolaj
2 g só
50 g parmezán
200 g mozzarella
100 g félkemény ( reszelhető ) sajt
Olíva olajon a finomra vágott hagymát megfonnyasztjuk, majd a szósz összes többi alapanyagát is hozzáadjuk és krémleves sűrűségűre főzzük.
A padlizsánt meghámozzuk és 1 cm vastag karikára vágjuk. A rizslisztet a sóval összekeverjük, majd ebbe a lisztbe, tojásba és burgonyapehelybe bepanírozzuk. Közepesen forró olajban mindkét oldalát egy másfél percig sütjük.
Lecsepegtetve tepsibe rétegezzük:
padlizsán-paradicsom szósz és a sajtok. Utolsó rétegként mozzarella kerüljön a padlizsánokra.
Sütőben 200 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.
Fogyaszthatjuk húsétel köreteként, de magában is nagyon finom.