TÚRÓS POGÁCSA GLUTÉNMENTESEN NUTRIFREE MISCELA PIÚ LISZTKEVERÉKBŐL

TÚRÓS POGÁCSA GLUTÉNMENTESEN NUTRIFREE MISCELA PIÚ LISZTKEVERÉKBŐL
Tags: , , , ,

Megosztás

Túrós pogácsa gluténmentesen Nutrifree Miscela piú lisztkeverékből


A pogácsa tésztája glutén- és tojásmentes, a lekenéshez tojásmentes tipp a receptben!

Megsütve puha és omlós. Se élesztő, se sütőpor nem kell bele és erről a pogácsáról senki nem fogja megmondani, hogy tojás- és gluténmentes.


gluténmentes túrós pogácsa Nutrifree Miscela piú lisztkeverékből


Hozzávalók:

250 g Nutrifree Miscela piú lisztkeverék
250 g tehéntúró
250 g szoba hőmérsékletű vaj
5 – 6 g só

Kenéshez:

1 tojássárgája 2 g vízzel elkeverve a tetejét megkenni
VAGY
reszelt sajttal szórjuk meg, ha tojásmentesen szeretnénk


A lisztet és a sót keverjük össze egy tálban. Adjuk hozzá a túrót és a vajat, majd gyúrjuk homogén állagúvá.

Enyhén lisztezett felületre fordítsuk ki és pár mozdulattal gyúrjuk, formáljuk gombóccá.

Tegyük át a szintén vékonyan lisztezett szilikonos sütőpapírra és nyújtsuk 5-6 mm vastag téglalap formára. A fázisfotók alapján a sütőpapír segítségével hajtogassuk 6 rétegre. Először jobbról, majd balról a középső harmadra, ezt követően lentről, majd fentről szintén a középső harmadra. Ismételjük meg még egyszer ezt a folyamatot.





Ezt követően nyújtsuk kb. 1.5 – 2 cm vastagra a tésztát, rácsozzuk be a tetejét és szaggassuk ki a pogácsákat. Nekem 4 cm-es a szaggatóm. Ennek hiányában egyszerűen olajos pengéjű késsel is felvághatjuk tetszőlegesen rudakra vagy 3-4 cm-es négyzet alakúra.





Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a tésztakorongokat, a felületét kenjük meg a vízzel elkevert tojássárgájával vagy a tojásmentes verzióhoz szórjuk meg bőven reszelt sajttal, majd előmelegített sütőben 180 fok hőlégkeverésen kb. 18-20 perc alatt készre sütjük.