LÁNGOS LISZTMIX LISZTKEVERÉKBŐL

LÁNGOS LISZTMIX LISZTKEVERÉKBŐL
Tags: , , , , ,

Megosztás

Lángos Lisztmix lisztkeverékből

glutén-, tej- és tojásmentes recept


A család egyik nagy kedvence. Egy jó kis lángos bármikor jöhet!





Hozzávalók:

250 g Lisztmix kenyér lisztkeverék
5 g száraz porélesztő ( Haas vagy Dr. Oetker )
7 g cukor
250 gr langyos víz
8 g olaj
2 csipet só
olaj a sütéshez


A sütőt alsó-felső sütési módozatban 40-45 fokra előmelegítjük és egy tepsit vagy fém lábast 2-2.5 deci vízzel az aljába teszünk.

A keverőtálba először a száraz hozzávalókat tegyük, majd az olajat. Indítsuk el a dagasztókart és folyamatos keverés mellett öntsük hozzá a langyos vizet. 5-8 perc alatt közepes sebességen kidagasztjuk a tésztát.

A tésztát olajozott felületre fordítjuk, majd olajos kézzel, mérleg segítségével 5 egyenlő gombócra osztjuk.

A kiterített szilikonos, enyhén megolajozott sütőpapíron kézzel ellapítjuk, kb. 10-12 cm átmérőjű köralakra formázzuk. A közepét kicsit vékonyabbra, a széleit picit vastagabbra hagyva.

A sütőpapírt a tészta széle mentén elvágjuk, és tésztástól áttesszük a tepsire.

Így egyesével könnyebben mozgathatók, kivehetők a sütéshez. A többi tésztagombócot is a fent leírt módon lapítjuk, formázzuk. Előmelegített sütőbe tesszük és 40 percet kelesztjük.


Serpenyőben annyi olajat forrósítsunk ( 180 fok ), hogy sülés közben a lángosok ússzanak. A papír alá nyúlunk és az olajozott tenyerünkbe fordítjuk a tésztát. Ezután már két kézzel fogva az olajba helyezzük úgy, hogy a kelesztés során felfelé lévő oldal süljön először.

Pár perc alatt aranybarnára sütjük mindkét oldalát. Rácsra szedve lecsepegtetjük és még melegen tálaljuk.

Sóval, fokhagymával, tejföllel, reszelt sajttal kínálhatjuk.