KÓKUSZKOCKA
Tags: kókuszkocka, piskóta, piskóta rizslisztből
Kókuszkocka
Hozzávalók:
6 db L-es méretű ( 60-65 g ) tojás
( ha kisebb a tojás, akkor az összsúlyt 6 x 60 g= 360 g vegyük figyelembe )
120 g cukor
150 g rizsliszt
100 g étcsokoládé
50 g kristálycukor
250 g habtejszín VAGY kókusztejszín
100 g kókuszreszelék
A piskóta elkészítése:
A cukor 1/3 részét a tojássárgájával kihabosítjuk.
A tojásfehérjéből a cukor 2/3-val félkemény habot verünk. Óvatosan szilikonos spatulával vagy fakanállal beleforgatjuk a kihabosított tojássárgájás masszát és a lisztet.
Magas falú tepsit ( 20 x 30 cm ) vagy tortaformát ( 22 cm átmérőjű ) sütőpapírral kibéleljük, kevés olajjal vagy vajjal átkenjük a papír felületét, majd a tésztát beleöntve az előmelegített sütőben 140-150 fok alsó-felső sütési módozaton készre sütjük. ( kb. 50 perc )
Tűpróbát végezzünk, hurkapálca vagy fogpiszkáló segítségével.
Csokoládé bevonat elkészítése:
A cukorral forráspontig melegítjük a tejszínt, majd az apró darabokra tört csokoládéra öntjük folyamatos keverés mellett. Folyamatosan kevergetjük, míg a csoki és a cukor teljesen felolvad.
Összeállítás:
A kihűlt piskótát tetszőleges méretű kockákra vágjuk. Minden oldalát megmártjuk a csokoládéban, majd a kókuszreszelékben is megforgatjuk.