BÁCSKAI RIZSES HÚS

BÁCSKAI RIZSES HÚS
Tags: ,

Megosztás

Bácskai rizses hús

5 adag




Hozzávalók:

750 g sertéslapocka vagy csirkecomb filé
300 g vöröshagyma
300 g lecsópaprika
100 g paradicsom
300 g sárgarépa
100 g fehérrépa
100 g zöldborsóhoz
20 g asztali só
10 g fűszerpaprika
1 teás kanál köménymag
5 g fokhagyma
100 g zsír v olaj
300 g rizs




Előkészítés:

A paprikát és a paradicsomot megmossuk, felszeleteljük. A rizst kiválogatjuk és folyó vízben többször átmossuk.
A zöldségeket és a fokhagymát is megtisztítjuk.

A rizses hús elkészítése:

Lábasban felmelegítjük a zsiradékot, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és üvegesre fonnyasztjuk.

A hagymát levesszük a tűzről, rászórjuk a fűszerpaprikát és elkeverjük. Beletesszük a darabolt paprikát, paradicsomot, a sót és 2dl vízzel fedő alatt addig pároljuk, míg a megtisztított zöldségeket kis kockákra, a húst 2 cm-es kockákra összevágjuk.

A húst a pörkölt alapba tesszük, 3dl vízzel felöntjük, a megtisztított, összezúzott fokhagymával és köménymaggal félig puhára pároljuk.
A darabolt zöldségeket és a zöldborsót hozzáadjuk, addig főzzük, míg majdnem teljesen megpuhul a hús. Ha szükséges, az elfőtt szaftot-vizet pótoljuk menet közben.

A rizst hozzáadjuk, 7 dl vízzel felöntjük, majd a húst és a zöldségeket készre főzzük, fedő alatt, míg a lever teljesen magába szívja a rizs. Majd érdemes még 10-15 percet pihentetni.
A kész rizses húsunk állaga hasonlít az olasz rizottóhoz. Nem száraz, hanem inkább szaftos-krémes.