PORTUGÁL NARANCSTEKERCS GLUTÉNMENTESEN
![PORTUGÁL NARANCSTEKERCS GLUTÉNMENTESEN](https://blog.glutenmenteschef.hu/wp-content/uploads/2018/12/naranja-12.jpg)
Portugál Narancstekercs gluténmentesen
(Torta de laranja)
![](https://blog.glutenmenteschef.hu/wp-content/uploads/2018/12/naranja-11.jpg)
A lisszaboni hosszú hétvége alatt látogattunk el egy gluténmentes cukrászdába. Úgy döntöttünk, hogy többféle sütit veszünk, hogy minél inkább megismerjük a helyi specialitásokat. Egy sárga tekercs bújt meg a pult alsó sarkában, ami ránézésre semmi extra, semmi flanc, nem volt habos-babos, a feleségem meg sem akarta venni, de valahogy a hetedik érzékem súgta, hogy vegyünk abból is 2 szeletet. Ő volt a „Torta de laranja”, ami egy narancsos tekercs és kint szinte minden cukrászda kínálatában szerepelt. A kinézete ellenére az összes süti közül a legfinomabb volt: édes-narancsos, igazi meleg, karácsonyi hangulatot teremtve az illatával-ízével. Vele kezdtem az utazás alatt kóstolt édességek itthoni sütését.
Hozzávalók:
6 db L-es méretű tojás
2.5 dl frissen facsart narancslé
( dobozos narancsléből sosem lesz olyan jó )
2 db bio narancs reszelt héja
200 g kristálycukor + 50 g a szóráshoz
50 g vaj
80 g rizsliszt
Elkészítés menete:
Minden hozzávalót beleöntünk egy tálba, majd vízgőz fölött kézi habverővel kevergetve addig melegítjük, míg elkezd besűrűsödni ( ez 85 foknál történik, ha túlmelegítjük kicsapódik )
![](http://blog.glutenmenteschef.hu/wp-content/uploads/2018/12/naranja-1-300x225.jpg)
A tepsit kivajazzuk, belefektetjük a sütőpapírt, majd annak a felületét is átkenjük a zsiradékkal. A tojásos masszát a tepsibe öntjük és egyenletesen eloszlatjuk.
![](http://blog.glutenmenteschef.hu/wp-content/uploads/2018/12/naranja-3-300x225.jpg)
![](http://blog.glutenmenteschef.hu/wp-content/uploads/2018/12/naranja-4-300x280.jpg)
A 180 fokra előmelegített sütőben alsó-felső sütési módozaton 20 percig sütjük. Ha kész kivesszük és még forrón megszórjuk a cukorral.
![](http://blog.glutenmenteschef.hu/wp-content/uploads/2018/12/naranja-5-300x225.jpg)
Ráborítunk egy sütőpapírt és egy másik tepsi hátuljára átfordítjuk a papírral együtt, így most alatta és felette is van egy.
![](http://blog.glutenmenteschef.hu/wp-content/uploads/2018/12/naranja-6-300x225.jpg)
![](http://blog.glutenmenteschef.hu/wp-content/uploads/2018/12/naranja-7-300x229.jpg)
A felsőt óvatosan lehúzzuk és
![](http://blog.glutenmenteschef.hu/wp-content/uploads/2018/12/naranja-8-300x225.jpg)
az alsó segítségével tekerjük fel, majd így papírba csomagolva hagyjuk kihűlni.
SÉF TIPP: Minél szorosabban görgessük a tésztát, mert így nem tud „szétcsúszni” és lapokra töredezni!
![](http://blog.glutenmenteschef.hu/wp-content/uploads/2018/12/naranja-9-300x225.jpg)
![](http://blog.glutenmenteschef.hu/wp-content/uploads/2018/12/48358705_2071909592851973_2673609883265269760_o-300x225.jpg)
Tálalásnál, mint egy piskótát szeleteljük. Ha szeretnénk egy kevés kandírozott naranccsal tovább erősíthetjük az ízt.
![](http://blog.glutenmenteschef.hu/wp-content/uploads/2018/12/naranja-10-300x225.jpg)
![](http://blog.glutenmenteschef.hu/wp-content/uploads/2018/12/naranja-12-300x225.jpg)