CANNOLI RIZSLISZTTEL GLUTÉNMENTESEN

CANNOLI RIZSLISZTTEL GLUTÉNMENTESEN
Tags: , , ,

Megosztás

Cannoli rizsliszttel gluténmentesen

 

Ez az a desszert, amit akár napokkal korábban is  elkészíthetünk. Ahogy hűl a tészta sütés után, viszonylag kemény. Azonban, ha betöltjük, ahogy telnek a napok úgy puhul meg, omlós-roppanós és egyre finomabb lesz.

 

Cannoli tészta:
230 g rizsliszt
2 egész tojás, L-es méretű
30 g porcukor
2 g fahéj
30 g puha vaj
1 csipet utifűmag héj
kevés reszelt narancs héj
olaj, a sütéshez
tojás a kenéshez
Az eredeti receptben Marsala bor is szerepel. Azonban itt  a rizslisztes tészta a folyadék hatására folyós állagú lett, ezért egyszerűen kihagytam és reszelt narancs héjjal pótoltam az ízt.

Töltelék:
A cannoli eredeti tölteléke:
ricotta, mascarpone, habtejszín, porcukor és vaníliakivonat

Én azonban fehér csoki krémmel töltöttem meg.
300 g fehér csoki
500 ml habtejszín

 

 

A kimért hozzávalókat egyneművé dolgozzuk. Folpackba csomagoljuk és legalább fél órára betesszük a hűtőbe, majd lisztezett deszkán minél vékonyabbra, kb. 2 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát és 9 cm átmérőjű formával köröket szaggatunk belőle. A vékonyan beolajozott habroló csövekre szorosan ráhajlítjuk a tésztakarikákat úgy, hogy a záró részen a szélét tojással megkenjük, hogy egymáshoz tapadjanak. A két kezünk közé véve még pluszban óvatosan rányomkodjuk  a csőre a tésztát.

 

Lábasban vagy serpenyőben annyi olajat melegítsünk ( 150-160 fok ), hogy a csőre tekert tészták ússzanak benne sütés közben. A cannolikat 2 perc alatt ( világos, arany színűre ) készre sütjük. Rácsra szedve lecsöpögtetjük és ahogy lehűlt annyira, hogy hozzá tudunk nyúlni, levesszük a tésztát a csőről.

 

 

 

A töltelék elkészítése:
A habtejszínt forráspontig melegítjük, majd az apróra tört fehér csokoládéra csorgatjuk folyamatos keverés mellett.
A csoki felolvadása után is még 2 percig kevergetjük. Szoba hőmérsékletűre hűtjük, majd folpackkal lezárva minimum 12 órára a hűtőszekrénybe tesszük. A fehér csoki krémet gép segítségével habbá verjük.

 

Összeállítás:
Habzsák segítségével két oldalról betöltjük a tésztarolót. Díszítésnek kandírozott gyümölcsökkel, pisztáciával, csokoládéforgáccsal szórhatjuk meg.