RÁKÓCZI TÚRÓS GLUTÉNMENTESEN

RÁKÓCZI TÚRÓS GLUTÉNMENTESEN
Tags: , , , , ,

Megosztás

Rákóczi túrós gluténmentesen





Tészta:
450 g rizsliszt
300 g vaj
150 g cukor
4 db L- es méretű tojás sárgája
1 g reszelt citromhéj
1 g útifűmaghéj

Túrótöltelék:
900 g félzsíros tehén túró ( NEM rögös! )
250 g cukor
20 g vaníliás cukor
1-1 g citrom és narancs reszelt héja
40 g burgonyapehely

Hab 1:
4 db L-es tojás fehérje
120 g cukor
0.5 dl víz

Sárgabarack lekvár


A töltelék elkészítése:
A túrót lecukrozzuk és fél órát állni hagyjuk, ezután áttörjük és hozzákeverjük a többi hozzávalót.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Folpackkal letakarva 30 percre a hűtőbe tesszük. A sütőforma méretére nyújtjuk és belesimítjuk.  Akkora tepsit válasszunk, hogy a tészta kinyújtva kb. 1 cm vastag legyen.
Megszurkáljuk és 180 fokon alsó-felső sütési módozaton 15 percig elősütjük.



Kihűtjük, majd óvatosan eloszlatjuk rajta a túrótölteléket.

A 120 g cukorból és a 0.5 dl vízből szirupot főzünk. Ez azt jelenti, hogy 118 fokig melegítjük. Folyamatos keverés mellett vékony sugárban csorgatva adjuk hozzá a félig felvert tojásfehérjéhez, amit ezután addig keverünk tovább, amíg sűrű hab lesz belőle. Habzsák és csillagcső segítségével rézsutosan egymástól 5 cm távolságban lévő csíkokat húzunk a túróra, majd keresztirányban is megdíszítjük a habbal.


SÉF TIPP:

Habzsákot rögtönözhetünk úgy is, hogy tiszta nejlonzacskó csücskét levágjuk, a habot beletöltjük és ennek segítségével díszítünk.





A süteményt 100 fokos sütőbe téve, alsó-felső sütési módozaton kb. 40 percig szárítjuk a tojáshabot, ügyelve, hogy ne barnuljon meg a tetején.



Ha elkészült és kihűlt a habcsíkok közötti üres kockákat baracklekvárral kitöltjük. Kisebb méretű kockákra vágva tálaljuk.