MÁJGALUSKA GLUTÉNMENTESEN
Májgaluska gluténmentesen
30 dkg máj
1 db L- es méretű tojás
5 g só
1 g bors
10 dkg vöröshagyma
5 dkg zsír vagy olaj
60 g burgonyapehely
1 g majoranna
1 g kakukkfű
A megtisztított vöröshagymát apróra vágjuk, a májat ledaráljuk vagy késsel „elkaparjuk” a vágódeszkán, esetleg apróra daraboljuk.
Lábasban a zsiradékot felhevítjük és takarék lángon kevergetve megfonnyasztjuk rajta a hagymát. Kihűtjük, hozzáadjuk a májat és a többi összetevőt, majd alaposan elkeverjük és minimum 1 órára letakarva a hűtőbe tesszük.
Egy nagy lábasban 2 liter vizet felforralunk 1 dkg sóval, majd a gázt takarékra tekerjük. Vizezett kanállal egyforma méretű galuskákat szaggatunk, kb. 2-3 dkg súlyúakat.
A vízbe téve óvatosan megkeverjük, lefedjük és takarék lángon forralva 10 percig főzzük.
Főzőlevében hagyjuk tálalásig.