HABCSÓK TOJÁS NÉLKÜL

HABCSÓK TOJÁS NÉLKÜL
Tags: , , ,

Megosztás

Habcsók TOJÁS NÉLKÜL





1:2-höz az arányban növelhető a habcsók mennyisége
1 rész konzerv csicseriborsó leve ( figyeljünk rá, hogy ne sózott legyen )
2 rész porcukor

Mi 160 g csicseriborsó levet és 320 g porcukrot használtunk.

( Hogy a csicseriborsó se menjen kárba, saláta készült belőle, amit frissen sült húsokhoz ajánlok. A recept „Csicserborsó saláta” néven elérhető a blogon. )

A csicseriborsó levét minimum 1 órára tegyük a hűtőszekrénybe, amíg kellően lehűl. Ezt követően kézi habverő segítségével verjük fel, amíg kemény habot nem kapunk. Ez kb. 5-8 perc.
( ha fejre fordítjuk az edényt nem csúszik ki belőle ) A porcukrot kanalanként adjuk a habhoz, minden adag után jól kikeverve a masszát.



Sütőpapírral bélelt tepsire halmokat vagy karikákat, esetleg hosszúkás babapiskótaszerű formákat nyomunk habzsák segítségével,

majd a 110 fokra  előmelegített sütőbe tesszük szárítani alsó-felső sütési módozatban.


15-20 percenként nyissuk ki a sütő ajtaját, hogy a keletkező gőz el tudjon távozni. Nekünk 2 óra hossza alatt száradt ki tökéletesen ez a mennyiség. Ha fel tudjuk emelni a habkarikákat a sütőpapírról, akkor jó az állaga.
Ha kivettük a sütőből tegyük rácsra hűlni.


Az így készített habcsók teljes mértékben egyenértékű ízben és állagban is a tojásból készülttel.