DIÓS HÓKIFLI GLUTÉNMENTESEN NUTRIFREE MIX PER DOLCI SÜTEMÉNYLISZTTEL

DIÓS HÓKIFLI GLUTÉNMENTESEN NUTRIFREE MIX PER DOLCI SÜTEMÉNYLISZTTEL
Tags: , ,

Megosztás

Diós hókifli gluténmentesen
Nutrifree mix per Dolci süteményliszttel




A tészta hozzávalói:

300 g Nutrifree mix per Dolci
200 g vaj
100 g cukor
2 db L-es méretű tojás

Dió töltelék:

200 g dió, megpirítva és megdarálva
80 g cukor
10 g vaníliás cukor
20 g apróra vágott kandírozott narancshéj vagy 1 g friss reszelt narancshéj
15 ml rumaroma
100 ml tej

Gesztenye töltelék:

200 gr natúr 100% gesztenye massza
50-80 gramm porcukor
10 ml rumaroma reszelt, kezeletlen narancshéj


Szóráshoz:

100 g porcukor
20 g vaníliás cukor

Gesztenyetöltelékkel
A diótöltelék elkészítése:

A töltelék hozzávalóit egy lábasban takarék lángon addig melegítjük kevergetve, amíg a cukor felolvad. Ezután levesszük a tűzről és félre tesszük, hogy szoba hőmérsékletűre hűljön.

A gesztenyetöltelék elkészítése:

Az összes hozzávalót keverjük össze és már tölthetjük is a kifliket.

A tészta elkészítése:


Egy nagyobb tálban a tészta alapanyagait egyneművé gyúrjuk.



Hűtőben legalább 20 percig pihentetjük fóliával lefedve, majd vastagon lisztezett deszkán 3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk.
( Ha a tészta és benne a vaj ahogy melegszik, úgy lesz nehezebben kezelhető. Ilyenkor gyúrjuk össze újból és tegyük vissza a hűtőbe, amíg a vaj visszaszilárdul a tésztában, majd folytassuk a munkát. )
Nagy méretű  ( 8-9 cm átmérőjű ) pogácsaszaggatóval vagy egy bögre segítségével köröket szúrunk ki a tésztából.


Fél teáskanálnyi diótölteléket teszünk rá,


majd feltekerjük és kiflinek formázzuk.


Sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük őket


és tojással lekenjük a tetejét.


160 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük a kifliket. Ahogy kivettük a sütőből, még melegen megszórjuk a porcukor és vaníliás cukor keverékével és hagyjuk a tepsin kihűlni.



Diótöltelékkel