ROPOGÓSRA SÜLT HAGYMAKARIKÁK – MUSTÁROSAN PÁCOLT HÚSSAL
![ROPOGÓSRA SÜLT HAGYMAKARIKÁK – MUSTÁROSAN PÁCOLT HÚSSAL](https://blog.glutenmenteschef.hu/wp-content/uploads/2017/10/Lyoni-17.jpg)
Ropogósra sült hagymakarikák – Mustárosan pácolt hússal
5 adag
![](https://blog.glutenmenteschef.hu/wp-content/uploads/2023/01/Lyoni-21-1.jpg)
A hagymakarikákhoz:
1 kg vöröshagyma
100 g keményítő
5 g só
1 g őrölt bors
0.5 l étolaj a sütéshez
A húshoz:
80 dkg sertéskaraj csont nélkül vagy hátszín vagy sertés szűzérme
( esetleg csirkemell )
50 g mustár
5 g só
1 g törött bors
50 g rizsliszt
50 g zsiradék sütéshez ( étolaj, kacsazsír, libazsír )
![](http://blog.glutenmenteschef.hu/wp-content/uploads/2017/10/lyoni-4.jpg)
Eredetileg marharostélyosból ( hátszín ) készül,
![](http://blog.glutenmenteschef.hu/wp-content/uploads/2017/10/Hátszínszelet-zöldspárgán-lyoni-hagymával-és-bearni-mártással-4-300x225.jpg)
de majdnem olyan finom lesz, ha sertés szűzérméből,
![](http://blog.glutenmenteschef.hu/wp-content/uploads/2017/10/Sertésszűz-lyoni-hagymavariációkkal-300x225.jpg)
csirkemellből
![](https://blog.glutenmenteschef.hu/wp-content/uploads/2023/01/Lyoni-21-300x225.jpg)
vagy sertéskarajból készítjük.
![](http://blog.glutenmenteschef.hu/wp-content/uploads/2017/10/lyoni-6-300x225.jpg)
A hús elkészítése:
A húsból 10 szeletet vágunk és 3 mm vastagra kiklopfoljuk.
Sózzuk, borsozzuk, majd mustárral megkenjük. Rizslisztben megforgatjuk és serpenyőben közepesen forró zsiradékban megsütjük. Oldalanként 2-2 perc, így a hús ennél a 3 mm-es vastagságnál átsül, de nem szárad ki.
![](https://blog.glutenmenteschef.hu/wp-content/uploads/2020/08/Lyoni-19-Mustaros-husi.jpg)
A hagymakarikák elkészítése:
A hagymát megpucoljuk és 2 mm vastag karikákra felvágjuk, rétegeire szétszedjük. A keményítőt, a sót, a borsot egy magas falú tepsiben összekeverjük, majd a hagymakarikákat beleforgatjuk.
160 fokos étolajban világos színűre, ropogósra sütjük.
Alaposan lecsepegtetjük és konyhai papírtörlővel bélelt tepsibe
tesszük ( felszívja a felesleges olajat ), amivel együtt a 80 fokos sütőben melegen tarthatjuk tálalásig.
Steakburgonyával, esetleg rizi-bizivel és friss salátával tálaljuk.
![](https://blog.glutenmenteschef.hu/wp-content/uploads/2020/08/Lyoni-hagyma-1.jpg)
![](https://blog.glutenmenteschef.hu/wp-content/uploads/2023/01/Lyoni-hagyma-3.jpg)
![](https://blog.glutenmenteschef.hu/wp-content/uploads/2020/08/Lyoni-15.jpg)