SERTÉSKARAJ ÓVÁRI MÓDRA
![SERTÉSKARAJ ÓVÁRI MÓDRA](https://blog.glutenmenteschef.hu/wp-content/uploads/2017/10/ovari-11.jpg)
Sertéskaraj Óvári módra
5 adag
![](http://blog.glutenmenteschef.hu/wp-content/uploads/2017/10/ovari-13-300x225.jpg)
Hozzávalók:
75 dkg sertéskaraj csont nélkül vagy 75 dkg csirkecomb filé
25 dkg Champion gomba
10 dkg vöröshagyma
0.5 dl étolaj vagy kacsazsír vagy libazsír
10 g só
1 g őrölt bors
10 dkg Óvári sajt
( vagy bármilyen félkemény, zsíros sajt Gouda, Trappista )
10 dkg rizsliszt
5 dkg sonka (szeletelve)
![](http://blog.glutenmenteschef.hu/wp-content/uploads/2017/10/ovari-19-a-277x300.jpg)
A húst megmossuk, lecsepegtetjük ( a karajt felszeleteljük ) és kiklopfoljuk 0,5 cm vastagra. 1 dkg sóval mindkét oldalát megszórjuk. Serpenyőben a zsiradékot felmelegítjük. A húst rizslisztben megforgatva közepes hőmérsékleten kisütjük, kb. 6-8 perc alatt a csirkecomb filét, a sertéskarajt 4-5 perc alatt.
A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és a hús sütéséből visszamaradt zsiradékban megfonnyasztjuk.
A gombát folyó vízzel alaposan lemossuk. Vékony szeletekre vágjuk és hozzáadjuk a hagymához 1 g őrölt borssal és addig hőkezeljük, míg a leve elpárolog.
A megsült húsokat tepsiben egymás mellé helyezzük és egyenletesen elosztjuk rajtuk a gombát.
![](http://blog.glutenmenteschef.hu/wp-content/uploads/2017/10/óvári-1-300x225.jpg)
Letakarjuk sonkával
![](http://blog.glutenmenteschef.hu/wp-content/uploads/2017/10/óvári-2-300x225.jpg)
és végül reszelt / szeletelt sajttal.
![](http://blog.glutenmenteschef.hu/wp-content/uploads/2017/10/óvári-3-300x225.jpg)
250’c-os sütőben max. 5 perc alatt ráolvasztjuk a sajtot.
![](http://blog.glutenmenteschef.hu/wp-content/uploads/2017/10/óvári-4-300x225.jpg)
![](http://blog.glutenmenteschef.hu/wp-content/uploads/2017/10/óvári-6-300x225.jpg)
Köretnek rizst, sült krumplit vagy kevés zsiradékon megpárolt zöldséget is készíthetünk hozzá.
![](http://blog.glutenmenteschef.hu/wp-content/uploads/2017/10/óvári-7-300x225.jpg)