KAKAÓS PISKÓTA – ALAPRECEPT

KAKAÓS PISKÓTA – ALAPRECEPT
Tags: , , , ,

Megosztás

Kakaós Piskóta – alaprecept






Hozzávalók:

6 db L-es méretű ( 60-65 g ) tojás
( ha kisebb a tojás, akkor az összsúlyt 6 x 60 g vegyük figyelembe )
12 dkg cukor
12 dkg rizsliszt
4 dkg kakaópor



A tojásokat ketté választjuk, a sárgáját habosra keverjük a cukorral ( amíg a cukor el nem olvad ).  A rizsliszthez hozzászitáljuk a kakaóport és hozzáadjuk a tojásos cukorhoz. Csomómentesre keverjük.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd lazán beleforgatjuk a lisztes masszába, úgy hogy a hab ne törjön össze.
Magas falú tepsit kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a tésztát. 150 fokos sütőben készre sütjük, kb. 50 perc ( tűpróba ).

SÉF TIPP:
A tűpróbát a nevével ellentétben hurkapálcával vagy fogpiszkálóval végezzük, mert sokkal pontosabban megmutatja, hogy készre sült-e már a tészta. Míg a fémtűre már a 90%-ban megsült tészta sem ragad rá és késznek gondolhatjuk, addig a fa alapú pálca érdes felülete csak akkor marad tiszta, ha valóban nem nyers már a piskóta.