KACSA EGÉSZBEN SÜTVE

Kacsa egészben sütve
4-6 adag

Hozzávalók:
20 g só
1 g majoránna
2.5 kg egész konyhakész kacsa ( kibelezett )
A zsírzóját ( püspökfalat) levágjuk. A fűszereket összekeverjük, majd a kacsát kívül-belül bedörzsöljük vele. Legjobb akkor, ha 12 órát vagy legalább egy estét a hűtőben „pácolódik” a fűszerekkel, de akár azonnal is megsüthetjük. A belsejébe tehetünk egy almát / hagymát vagy narancsot is.

A kacsát sütés előtt egy órával kivesszük a hűtőből. A tepsiben,
a hátára fektetett kacsa alá 1-1,5 dl vizet öntünk, majd 160 fokon alsó-felső sütésen kb. 2,5 – 3 óra hossza alatt készre sütjük.

Sütés közben óránként megfordítjuk, így a hátán is megpirul a bőr.
A sütését úgy fejezzük be, hogy a melle húsa legyen felül.
Ezen a hőfokon sütve a kacsát se sütőzacskó, se alufóliás letakarás NEM szükséges.

Burgonyapürével és párolt káposztával tálaljuk.

