TÚRÓTORTA SÜTÉS NÉLKÜL, GLUTÉN- ÉS TOJÁSMENTES RECEPT

TÚRÓTORTA SÜTÉS NÉLKÜL, GLUTÉN- ÉS TOJÁSMENTES RECEPT
Tags: , ,

Megosztás

Sütés nélküli Túrótorta
glutén és tojásmentes recept

Tészta:
200 g  reggeliző pehely
( mi ezt használtuk: Nestlé Honey & Nut Corn flakes )
200 g cukor
100 g vaj
200 ml tejszín

Túrótöltelék:
500 g túró
500 ml habtejszín
100 g kristálycukor
10 g vaníliás cukor
1 kisebb narancs kifacsart leve és reszelt héja
1 g reszelt citromhéj
25 g porzselatin 2 dl vízben feloldva

100 g bogyós gyümölcs a díszítéshez
200 ml habtejszín

A tészta elkészítése:
A cukrot karamellizáljuk. Alacsony lángon, rázogatva, egészen világos barnára. A tűzről levéve hozzáadjuk a szoba hőmérsékletű vajat és addig keverjük, amíg az bele nem olvad a cukorba. Takarék lángon összemelegítjük, hozzáadjuk a habtejszínt és összeforraljuk. A durvára tört corn flakesre öntjük, alaposan összekeverjük és a 28 cm-es kapcsos tortaformába simítjuk. Szoba hőmérsékletűre kihűtjük.

A túrókrém elkészítése:
A túróba belekeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot. Fél órát állni hagyjuk, majd áttörjük. Hozzáadjuk a narancs levét, a narancs és a citrom héját.
A zselatint 2 dl vízben forráspontig hevítjük folyamatos kevergetés közben takarék lángon. Majd félre húzzuk.
Fél liter tejszínt habbá verünk, óvatosan a túróhoz forgatjuk, majd belekeverjük a langyos, de még folyós állagú zselatint is.
A kapcsos tortaformában lévő tésztaalapra öntjük, majd minimum 4 óra hosszára a hűtőbe tesszük dermedni.
A formából óvatosan tálra helyezve felvert tejszínhabbal és gyümölcsökkel díszítjük.