MÁKOS GUBA GLUTÉNMENTESEN
![MÁKOS GUBA GLUTÉNMENTESEN](https://blog.glutenmenteschef.hu/wp-content/uploads/2017/08/mákosguba-e1515342468661.jpg)
Mákos guba
![](http://blog.glutenmenteschef.hu/wp-content/uploads/2017/08/mákosguba.jpg)
Hozzávalók:
szikkadt kifli, kenyér, zsemle, de bármilyen pékáru jó hozzá
cukor
vaníliás cukor
tej / növényi tej
darált mák
vaj / növényi zsiradék
A pékárut falatnyi darabokra vágjuk.
Serpenyőben a vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a felkockázott péksütit és enyhén megpirítjuk.
![](https://blog.glutenmenteschef.hu/wp-content/uploads/2020/08/118515690_726277394895632_7856680254035929091_n-300x225.jpg)
Majd egy mély tálba tesszük, a cukros – vaníliás cukros tejet ráöntjük és belenyomkodjuk óvatosan, anélkül, hogy összetörnénk a tésztakockákat. A tej annyi legyen, hogy majdnem ellepje.
Hagyjuk állni, amíg a cukros tejet felszívja a péksüti, majd darált, cukrozott mákkal megszórva fogyasztjuk.