MASCARPONÉS – FEHÉR CSOKIS TORTA
![MASCARPONÉS – FEHÉR CSOKIS TORTA](https://blog.glutenmenteschef.hu/wp-content/uploads/2017/07/Mascarponés-fehércsokis-javított-e1515342819384.jpg)
Mascarponés – fehér csokis torta
Tészta:
4 tojásos piskóta
4 db tojás ( ” L”-es méretű 60-65 g-os )
80 g kristály cukor
80 g rizsliszt
A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a cukorral habosra keverjük. Belekeverjük a lisztet, majd a keményre vert tojásfehérje habbal lazítjuk. Kivajazott 21 cm-es kapcsos tortaformában sütjük.
140 fokos sütőben alsó-felső sütéssel 25 percig sütöttük a tésztát.
Mascarpone krém:
500 g mascarpone
150 g kristálycukor
10 g vaníliás cukor v kivonat
50 g narancslé (friss)
1 g narancs és citromhéj(reszelve)
mandula kivonat vagy aroma 1-2 csepp
3 db tojás
300 g tej
10 g zselatin
500 g eper vagy más bogyós gyümölcs
Az oldal burkolásához:
400 g fehér csokoládé
A tojásokat tejjel, cukorral, vaníliával, zselatinnal, 3 literes lábasban takarék lángon gép segítségével habosra keverjük(86’c-ra melegítjük).
Majd szoba hőmérsékletűre hűtve beleforgatjuk a többi összetevővel kikevert mascarponét.
A krémet a kihűlt tésztára öntjük. A hűtőben megdermesztjük, majd ízlés szerint díszítjük.