CSERESZNYÉS PITETEKERCS NUTRI FREE MIX PER DOLCI LISZTTEL

CSERESZNYÉS PITETEKERCS NUTRI FREE MIX PER DOLCI LISZTTEL
Tags: , , , ,

Megosztás

Cseresznyés pitetekercs Nutri Free mix per Dolci liszttel

A recept növényi joghurttal és növényi zsiradékkal is elkészíthető!

400 g Nutri Free mix per Dolci
200 g vaj
1 csomag gm sütőpor ( Haas )
1 csomag vaníliás cukor
250 ml joghurt ( Danone Natur pille )
50 g cukor
1 csipet só
( 1 db tojás kenéshez, de elhagyható! )

Töltelék:
350 g cseresznye
50 g kristálycukor
fahéj
A tészta hozzávalóit, először a száraz, aztán a nedvest, egy tálban összekeverem, majd a nyújtódeszkán egyneművé gyúrom. Folpackba csomagolva fél órára a hűtőbe teszem a tésztát. A nyújtódeszkára sütőpapírt teszek, meglisztezem és kb. 3-4 mm vastagra kinyújtom.
Rátesszük a cseresznyét egy vékony kb. 2 cm-es csíkban, megszórjuk cukorral és a fahéjjalés a papír segítségével tekerünk egyet a megtöltött tésztán, de csak annyit, hogy a tölteléket beburkoljuk.
A töltött részt levágjuk a tésztáról és ahol a tésztaszélek összeérnek alaposan összenyomkodjuk és ha szükséges a henger formát megigazítjuk.
A töltést addig folytatjuk, amíg a tészta el nem fogy. A tortasütő forma alját sütőpapírral béleljük és a töltött hengereket csigaformába rendezzük rajta.


A különálló tésztákat szorosan egymás mellé helyezve folytatjuk a csigatekerést. Nekem 4 töltött henger jött ki ebből a tésztamennyiségből. A tortakarika oldalrészét ugyan köré tettem, de e nélkül is formában marad a tészta.
A tetejét tojással megkenhetjük, de el is hagyható és a 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.