BAGETT ÉS ZSEMLE, NUTRIFREE MIX PER PANE LISZTTEL

BAGETT ÉS ZSEMLE, NUTRIFREE MIX PER PANE LISZTTEL
Tags: , ,

Megosztás

Bagett és Zsemle
Nutrifree mix per Pane liszttel

250 g Nutrifree mix per pane
5 g száraz porélesztő
( Haas vagy Dr. Oetker )
5 g cukor
205 ml langyos víz
8 g olvasztott kacsazsír vagy olaj + a kenéshez

A sütőt 50 fokra előmelegítjük és egy tepsit vagy fém lábast 2-2.5 deci vízzel az aljába teszünk. Ez a sütés végéig bent marad.
A keverőtálba először a száraz hozzávalókat tegyük, majd az olvasztott kacsazsírt. Indítsuk el a keverőlapátot és folyamatos keverés mellett öntsük hozzá a langyos vizet. 5-8 perc alatt közepes sebességen kidagasztjuk.
A gyúródeszkán kettémérem a tésztát. Pár mozdulattal átgyúrom.
A fele tésztából megformázom a bagettet és a liszttel megszórt sütőformába helyezem. A tészta másik felét mérleg segítségével 3 egyforma darabra osztom és zsemléket formázok belőle.
Kacsazsírral vagy olajjal átkentem a tetejét, majd késsel keresztirányban bevágtam. Szezámmaggal megszórtam a zsemléket.
Ha csak zsemléket sütünk, nem szükséges hozzá semmilyen sütőforma, szépen megtartják a formát.
Az alsó-felső sütési módozaton előmelegített sütőbe téve 45 percig kelesztem, majd a hőfokszabályzót feltekerem 200 fokra továbbra is alsó-felső sütési módozaton hagyva. Míg melegszik a sütő a tészta végig bent marad.


Miután elérte a megfelelő hőfokot, onnantól számítva 18 – 20 perc alatt készre sütöm.
Amikor kivettem a sütőből, ecset segítségével kevés vízzel átkenem a felszínét és rácsra téve hagyom kihűlni.

A képen látható zsemle és bagett 20 percig sült 200 fokon.