FÁNK NUTRIFREE MIX PER PANE LISZTBŐL GLUTÉNMENTESEN

FÁNK NUTRIFREE MIX PER PANE LISZTBŐL GLUTÉNMENTESEN
Tags: , , ,

Megosztás

Fánk Nutrifree mix per pane lisztből

 

500 g liszt
110 g cukor
7 g porélesztő
220 ml tej
100 ml langyos víz
50 g vaj
2 tojás
1 cl rum
500 ml olaj a sütéshez

 

 

Az élesztőt a langyos tejben feloldjuk 100 g cukorral. 40 fokos sütőbe tesszük az élesztős keveréket és a lisztet is, hogy minden elem egyforma langyos legyen, valamint egy tálkában a 2 darab feltört tojást is. A vajat szintén meglangyosítjuk, hogy felolvadjon.
Miután az élesztő kissé megindul, egy keverőtálba egybeöntjük az összes alkotóelemet, majd legalább 5 percig, nagyon alaposan kidagasztjuk gép segítségével közepes-magas sebességfokozaton. Rizslisztezett deszkára kiborítjuk, megszórjuk rizsliszttel a tészta tetejét is, hogy ne ragadjon hozzá a nyújtófához és 1 cm vastagra kinyújtjuk.
!! A tésztát lágynak érezhetjük, de pont ilyennek kell lennie!! Ettől tud sütés közben könnyedén megnőni és lesz a tészta belső szerkezete habosan levegős-lágy.
Kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a fánkokat úgy, hogy a közepébe az ujjunkkal egy kis mélyedést nyomunk.

40 fokos sütőben kelesztjük, kb. a duplájára. Ez olyan 40-50 perc.
Magas falú lábasban, bő olajban sütjük ( 140-150 fok ), kb. 1-1 percig mindkét oldalát. Annyi olaj legyen az edényben, hogy 4 cm magasan álljon, így úszni fognak a fánkok benne és nem ég meg az alja. Mivel sülés közben is nő, ezért csak annyit tegyünk az olajba, hogy bőven maradjon hely köztük.

Rácsra szedve lecsepegtetjük.