ZSÚRKENYÉR GLUTÉNMENTESEN NUTRIFREE MIX PER PANE LISZTBŐL
Tags: gluténmentes kenyér, kenyér, Nutri free kenyér, Nutri free mix per pane
Zsúrkenyér gluténmentesen Nutrifree mix per Pane lisztből
Az egyik leggyakrabban sütött kenyér itthon. Semmi extra, több vagy más hozzávalóra nincs szükség. Csak liszt, élesztő, olaj és víz. A végeredmény egy ropogós a kérge, igazi fehér kenyér, aminek puha a belseje és amikor kisült fantasztikus az illata.
Hozzávalók:
500 g Nutrifree mix per pane
420 gr langyos víz
10 g cukor
7 g porélesztő
16 g kacsa zsír vagy olaj
kacsa zsír vagy olaj kenéshez
( Schar mix B vagy Penny Free liszt esetén 2 csipet só )
A sütőbe egy hőálló tálban az egyik sarokba eltolva kb. 1.5-2 dl vizet teszünk, ami végig bent is marad, majd 50 fok alsó-felső sütési módozaton előmelegítjük.
Az élesztőt 100 ml vízben elkevertem a cukorral. A dagasztógépbe öntöttem a lisztet, az élesztős cukros vizet, a zsiradékot és a maradék 320 ml vizet is. Dagasztani kezdtem a géppel, kb. 5-8 percig.
Majd enyhén olajozott deszkán kettészedtem a tésztát, pár mozdulattal átgyúrtam, megformáztam és a liszttel megszórt bagett sütőformába helyeztem.
Ecset segítségével vékonyan átkentem a tetejét kacsazsírral és késsel keresztirányban bevágtam pár helyen.
45-50 fokon kelesztettem 50 percig.
Anélkül, hogy a tésztát kivenném, feltekerem a hőfokot 200 fokra és 30 perc alatt készre sütöm.
Majd sütőből kivéve azonnal lekentem vízbe mártott ecsettel a felületét.
A képen látható bagett és zsemle 30 percet sült 200 fokon