ZSÚRKENYÉR GLUTÉNMENTESEN NUTRIFREE MIX PER PANE LISZTBŐL

Zsúrkenyér gluténmentesen Nutrifree mix per Pane lisztből

Hozzávalók:
500 g Nutrifree mix per pane
400 gr langyos víz
10 g cukor
7 g porélesztő
16 g kacsa zsír vagy olaj
kacsa zsír vagy olaj kenéshez
( Schar mix B vagy Penny Free liszt esetén 2 csipet só )

A sütőbe egy hőálló tálban az egyik sarokba eltolva kb. 1.5-2 dl vizet teszünk, ami végig bent is marad, majd 50 fok alsó-felső sütési módozaton előmelegítjük.
Az élesztőt 100 ml vízben elkevertem a cukorral. A dagasztógépbe öntöttem a lisztet, az élesztős cukros vizet és a maradék 300 ml vizet is. Dagasztani kezdtem a géppel, kb. 5-8 percig.
Majd enyhén olajozott deszkán kettészedtem a tésztát, pár mozdulattal átgyúrtam, megformáztam és a liszttel megszórt bagett sütőformába helyeztem.
Ecset segítségével vékonyan átkentem a tetejét kacsazsírral és késsel keresztirányban bevágtam pár helyen.

45-50 fokon kelesztettem 50 percig.
Anélkül, hogy a tésztát kivenném, feltekerem a hőfokot 200 fokra és 30 perc alatt készre sütöm.
Majd sütőből kivéve azonnal lekentem vízbe mártott ecsettel a felületét.

A képen látható bagett és zsemle 30 percet sült 200 fokon
