ZSÚRKENYÉR GLUTÉNMENTESEN NUTRIFREE MIX PER PANE LISZTBŐL

ZSÚRKENYÉR GLUTÉNMENTESEN NUTRIFREE MIX PER PANE LISZTBŐL
Tags: , , ,

Megosztás

Zsúrkenyér gluténmentesen Nutrifree mix per Pane lisztből





Hozzávalók:

500 g liszt
400 gr langyos víz
10 g cukor
7 g Haas porélesztő
16 g kacsazsír vagy olaj
kacsazsír vagy olaj kenéshez





A sütőbe egy hőálló tálban az egyik sarokba eltolva kb. 1.5-2 dl vizet teszünk, ami végig bent is marad, majd 50 fok alsó-felső sütési módozaton előmelegítjük.

Az élesztőt 100 ml vízben elkevertem a cukorral. A dagasztógépbe öntöttem a lisztet, az élesztős cukros vizet és a maradék 300 ml vizet is.  Dagasztani kezdtem a géppel, kb. 5-8 percig.

Majd enyhén olajozott deszkán kettészedtem a tésztát, pár mozdulattal átgyúrtam, megformáztam és a liszttel megszórt bagett sütőformába helyeztem.

Ecset segítségével vékonyan átkentem a tetejét kacsazsírral és késsel keresztirányban bevágtam pár helyen.


45-50 fokon kelesztettem 50 percig.

Anélkül, hogy a tésztát kivenném, feltekerem a hőfokot 200 fokra és 30 perc alatt készre sütöm.

Majd sütőből kivéve azonnal lekentem vízbe mártott ecsettel a felületét.


A képen látható bagett és zsemle 30 percet sült 200 fokon