BARÁTFÜLE / DERELYE Nutrifree mix per Pasta Fresca és rizsliszttel

BARÁTFÜLE / DERELYE Nutrifree mix per Pasta Fresca és rizsliszttel
Tags: , , , , ,

Megosztás

Barátfüle / Derelye

Nutrifree mix per Pasta Fresca és rizsliszttel

100 g Nutrifree Mix per Pasta Fresca
125 g Rizsliszt ( Nutrifree Farina di Riso )
50 g Rizsliszt a szóráshoz
3 db tojás ( 65-70 g )+ 1 tojás a kenéshez
lekvár a töltéshez
100 g vaj vagy olaj vagy zsír a morzsához
80 g zsemlemorzsa ( Nutrifree Pangrattato )

A tojásokat kikeverjük a Pasta Fresca lisztkeverékkel, majd hozzáadjuk a rizslisztet. Kézzel eldolgozzuk, alaposan összegyúrjuk,
amíg egy sima homogén állagot kapunk. A tésztát 2 részre osztjuk és folpackba csomagolva 15-20 percig pihentetjük szoba hőmérsékleten.  Az idő letelte után a tésztagombócokat  egyenként kinyújtjuk kb. 1 mm vékonyságúra lisztezett deszkán. A tészta felületét is lisztezzük meg nyújtáskor.

A derelyeszaggató hátuljával köröket vágunk a tésztából, majd a szaggató másik, fogazott oldalára tesszük a tészta karikákat.

A fogas részen enyhén megnyomkodjuk,majd a kikevert tojással megkenjük a széleit.

Lekvárral megtöltjük

és a szaggató forma két felét összehajtva lepréseljük a tészta szélét.

 

Forrásban lévő vízbe tesszük a derelyét és az újbóli forrástól számított kb. 8-9 perc alatt készre főzzük.

 

 

Amíg fő a tészta, egy serpenyőben vajat / olajat vagy zsírt melegítünk, ebbe szórjuk a zsemlemorzsát. Igazán pirítani sem szükséges, csak összekeverni a felhevített zsiradékkal. A megfőtt derelyét kissé lecsepegtetjük és még forrón a zsemlemorzsában megforgatjuk. Tálaláskor vaníliás porcukorral megszórjuk.

Ha nincs derelye szaggatónk:
A tésztagombócot téglalap alakúra nyújtjuk. Az egyik felében képzeletbeli kb. 8×8 cm-es kockák közepére tesszük a tölteléket és a halmokat körbe kenjük elkevert egész tojással. Majd a tészta másik felét ráborítjuk és a töltelék körül megnyomkodjuk a tésztát, hogy a levegőt kiszorítsuk. A képzelt kockák széleinél szétvágjuk, így most már valóban megkapva a 8×8 centis kockákat. A széleit villával körbeszegélyezzük mintázzuk. A továbbiakban úgy járunk el, mint a szaggatóval készült társainál.